Ha kiderülne a KDNP politikusáról, hogy pedofil akkor kizárnák, kirúgnák, kasztrálnák

De, csak akkor, ha kiderül, hogy megrontott egy diáklányt, annak kiskorában.

Az 56 éves Szabó egyébként 30 éve tanárként dolgozik, a Körmendi Somogyi Béla Általános Iskolában, ahol tanítványával annak akkori tanulmányai alatt került közelebbi kapcsolatba.
Tehát a lényeg az, hogy a KDNP-s politikus partnere a kapcsolat elején akár kiskorú is lehetett, erről az elméletről először az egyik helyi lap, a nyugat.hu írt. Ha ez igaz, az már nem erkölcsi, hanem büntetőjogi kategória lenne.

Sajtóértésülések szerint a feljelentést a lány szülei tették meg és egy SMS buktathatta le Szabót, a rendőrség a feljelentés tényét megerősítette.

A kormánypárti politikus önkormányzati képviselő maradt. Szabó Ferenccel szemben rendőrségi feljelentés is történt. Elvileg nem tartja meg sem a KDNP körmendi elnöki posztját, sem választókerületét, és a jövőben nem a kormánypárti frakció tagja, hanem független képviselő lesz.

Harrach atv.hu-nak elárulta, hogy csak utólag, Szabó Ferenc lemondása után szereztek tudomást az ügyről, őt egész konkrétan a párt megyei elnöke hívta fel telefonon. Jelenleg a rendőrségi nyomozás eredményére kíváncsiak, ha bűncselekmény történt, annak súlyos szankciója lesz, azaz kizárás a pártból – mondta Harrach, aki szerint „ez nem is kérdés”.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a KDNP Vas megyei szervezetének elnöke egy közleményt adott ki, amelyből kiderül, hogy nem tudnak konkrétumokat, hisznek az ártatlanság vélelmében, ugyanakkor semmilyen formában sem tartják elfogadhatónak, ha „egy felnőtt ember kiskorúval tart fenn intim kapcsolatot”. Kósa Lajos az üggyel kapcsolatban újságírói kérdésre válaszolva – az MTI tudósítása szerint – azt mondta: ha a hírek igazak, és valaki ilyet tesz, annak nincs helye a közéletben.

A Jobbik a Fidesz-KDNP frakciójához fordult kérdéseivel: „Miért nem tárták azonnal az ügyet a nyilvánosság elé, amikor tudomásukra jutott?”, „Miért nem közölték már tegnap Körmend város lakosságával a lemondás valódi okát?”, „Kívánnak-e tenni valamit, és ha igen, mit, hogy egy ilyen ember ne lehessen a körmendi képviselő-testület tagja?”. Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője újságírói kérdésre ehhez hozzátette, hogy pártja általánosságban kiáll a kémia kasztráció intézménye mellett. Illetve eltiltaná a szakmájuktól azokat, akik ebből kifolyólag 14 év alatti gyermekeket veszélyeztetnek.

Hangsúlyozta azonban azt is, hogy a konkrét ügyben jelen szakaszban értelmetlen lenne ennél jobban belemenni.