Ön is szeretne valamit hat hónapig ingyen bérelni a várnegyedben, mint Zsidai Roy?

Az önkormányzat így összesen 12 milliót engedett el, hogy a világhírű séf luxusétterme beköltözhessen az ingatlanba.

Zsidai cégének több, a Budavári Önkormányzattal kötött szerződése alapján kiderült:

- A Fortuna utca 3. alatt található, 147 négyzetméteres bisztró több hónapig engedély nélkül működhetett, ugyanis a polgármester Zsidaival tavaly decemberben 12 hónapra visszamenőleg, 2016. január 1-től kötötte meg az új bérleti szerződést.

- Az ingatlan bérleti szerződésébe bele van írva, hogy a bérlő "tevékenységét mindenkor a ház lakóinak érdekeit figyelembe véve, azok szükségtelen és felesleges zavarása nélkül köteles folytatni". Ennek fényében több mint érdekes, hogy korábban kommandósok rúgták rá az ajtót az étterem feletti lakóra, miután állítólag fenyegetőzött, mert nem tudott aludni a zajtól.

- A Zsidai-iratok között van olyan bérleti szerződés, amit 5 év után az önkormányzat külön beleegyezése nélkül még 5 évre meghosszabbítottak, ami elég kétséges eljárás.

A további részletek ITT olvashatók.

Ingyenes parkolással kedveskedett az I. kerület Zsidai Roy luxuséttermeinek

Megnyugodhat, aki gépkocsival jár habzsolni a Budai Vár luxuséttermeibe, tavaly óta ugyanis nem kell azon aggódniuk, hogy a több tízezres fogások elpusztítása közben meddig ketyeg a parkolóóra. Az I. kerület fideszes vezetése ugyanis ingyenessé tette számukra a parkolást. A nyilván nélkülözhetetlen intézkedés első számú nyertesei Zsidai Roy éttermei lehetnek, írja a 24.hu.

A Budavári Önkormányzat keddi, szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében visszautasítja azokat a feltételezéseket, amelyek szerint a Zsidai Csoport előnyt élvezett volna a pályázati folyamatok során. Mint írják, az Önkormányzat a kereskedelmi célú ingatlanok kiadásakor is a hatályos rendelet szerinti feltételeket alkalmazza. Így a HVG.hu állításai, miszerint az önkormányzat kivételezne a Zsidai Csoporttal, nem fedik a valóságot - írták.

Közölték azt is, hogy a pályázatot minden esetben az nyeri, amely vállalkozás a legmagasabb bérleti díjat ajánlja. Azon ingatlanok esetében, ahol a bérbeadó helyett, a bérbeadót egyébként is terhelő felújításokat végez a bérlő, az elvégzett beruházás igazolt költsége beszámításra kerülhet a bérleti díjba. A helyiségek bérleti szerződéseit az önkormányzat 2010 óta határozott időre köti és lehetősége van további 5 év előbérleti jogot biztosítani a bérlője számára.