Köves Slomó védelmébe vette a kormányt: a „sorosozás” nem antiszemitizmus

"Mindig kell egy barát, mindig kell egy barát, aki mindent elmesél."

Erre a nyilatkozatra nagy valószínűséggel azért volt szüksége a köztévének, mert a kormányt liberális irányból megpróbálják antiszemitizmussal is vádolni a folyamatos sorosozás miatt.

Ma már közhelynek számít, hogy a Fidesz és a kormány kommunikációja minden mögött Sorost láttatja, még az őt elítélő Jobbik mögött is, ha a legnagyobb ellenzéki párt valamiben ellent mer mondani nekik: például, amikor a CEU bolsevik módszerekkel történő betámadását ítélték el.

S bár jól látható az is, hogy a Fidesz nehezen boldogul a Soros-féle vonallal, hiszen még a miniszterelnök is Soros-ösztöndíjas volt, a Fidelitas pedig saját plakátkampánya közepette sem érti, hogy mi történik körülötte, a kommunikációs szakemberek mégis arra jutottak a kormánypártok mögött, hogy Sorosra mindent rá lehet húzni a választók előtt.

Köves Slomó - talán nem véletlenül - szükségét érezte annak is, hogy rabbiként mentse ki a kormányt és az országot az antiszemita vádak alól. Mint elmondta, Magyarországon a friss összegzések szerint a lakosság 64 százalékában nincsen antiszemita attitűd, míg 20 százaléknyian szélsőségesen, 16 százaléknyian visszafogottan antiszemiták.

Ugyanakkor fricskával is élt amikor kitért arra, hogy 2015-ben 42 gyűlöletcselekményt regisztráltak, ezek többsége verbális volt, míg a Franciaországban regisztrált ezerötszáz eset felében fizikai erőszak történt - tette hozzá.