Farkas Flórián a cigány szavazatok megvásárlásának záloga

Csak ezért ragaszkodik a Fidesz a roma vezetőhöz.

Apáti István azzal kezdte sajtótájékoztatóját, hogy

"Farkas Flórián a magyarországi cigányság szégyene".

Orbán Viktor támogatásával olyan vezetője van a magyar cigányságnak, akit 1975 és 1982 között háromszor ítélték szabadságvesztésre, Göncz Árpádtól kapott amnesztiát és nem tudja megmondani hova járt iskolába, hol érettségizett.

Bár a képviselő megnyilvánulásai alapján abban is kételkedik, hogy a cigány vezető egyáltalán az elemi iskolát kijárta.

"Farkas Flórián tevékenységének mérlege nulla munkahely, közel másfél milliárd eltüntetett közpénz és a felelősségre vonás teljes hiánya."

Az EMMI hiába kötelezte arra az ORÖ-t, hogy fizesse vissza a romák felzárkóztatására szánt teljes összeget, azt végül a költségvetés rendkívüli tartalékából fizették ki. Az az a közpénz ellopásából keletkező hiányt közpénzzel pótolták.

A Fidesz-KDNP támogatása miatt az Országgyűlés soha nem adta ki a roma politikus mentelmi jogát, így emögé tudott bújni a felelősségvállalás elől.

A legsúlyosabb mégis az, hogy mindennek ellenére a kormánypártok választási megállapodást kötöttek vele. Orbán Viktor szerint ez a bűncselekmények tömkelegével meggyanúsítható személy a hazai cigányság felzárkóztatásának záloga.

Apáti szerint Farkas Flórián a Fidesz számára a cigány szavazatok megvásárlásának záloga. A képviselő belső információkra hivatkozva állítja, hogy az igazolt szavazatokért a 2018-as választásokon a Fidesz 10-12 ezer forintot fog fizetni, aminek kivitelezésében Farkas Flórián szervezetétől kapnak segítséget.

Orbán Viktor ezt a választási csalást támogatja, mikor kiáll a cigány vezeő mellett.

Ezért nincs még Farkas Flórián börtönben, mert a Fidesznek még hasznára lehet.

A képviselő kijelentette, hogy amit a Fidesz tesz az

"választási rasszizmus",

mivel csak addig tartja fontosnak a cigányságot, amíg a szavazataikat olcsón meg nem vásárolja.

[video:https://youtu.be/H_oPTjySbLg]

Újságírói kérdésre a képviselő elmondta, hogy a cigánybűnözés fogalma továbbra is létezik, de pártja nem a kollektív bűnösség elvéből indul ki. A kifejezés a '90-es években bevett fogalomnak minősült, amit a Rendőrtiszti Főiskolán is tanítottak, nem egy általuk kreált problémáról van szó, hanem egy kriminológiai tételről, csak a liberális polkorrektség jegyében próbálták ezt törölni a közbeszédből.

Apáti szerint a cigány-magyar együttélést csak büntetőjogi aspektusbók vizsgálni szűklátókörűség lenne. Komplex programmal lehet csak enyhíteni a feszültséget. A problémáról az elmúlt két évben a bevándorlás miatt elterelődött a figyelem, azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy csak azért mert nincs a média központjában még nem oldódott meg.