Ebédnek álcázott gyűlésen választották újra Farkas Flóriánt

Öt évre ismét a Lungo Drom élére ültették Orbán Viktor szövetségesét.

A Kisújszálláson tartott kongresszusra a Romnet értesülései szerint Farkas Flórián, miniszteri biztos csak olyan személyeket hívott meg, akiket megbízhatónak és hűségesnek tart.

A HírTV ripotot is készített a helyszínen, ahol a résztvevők nem voltak túl közlékenyek az újságírókkal. Azt azért elárulták, hogy 

"lesz jó pacalpörkölt",

valamint azon agonizáltak mivel egyék azt, krumplival vagy savanyúsággal. 

Sikerült tehát megragadni a küldöttgyűlés legfontosabb részét.

Később a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség közleményéből kiderült, hogy a tisztújító kongresszuson a küldöttek ellenszavazat és tartózkodás nélkül választották újra 5 évre a szervezet elnökévé Farkas Flóriánt.

A Lungo Drom közölte, hogy a Fidesz stratégiai szövetségeseként,

"a magyarországi cigányság boldogulásához szükséges feltételek megteremtése elsődleges eszközének továbbra is a Kormány társadalmi felzárkózás programjának folytatását tekinti. A Kongresszus tagjai elkötelezettek a Kormány bevándorlás politikája mellett, álláspontjuk szerint külföldi munkaerő bevonása helyett a hazai cigányság képes helyt állni a magyar munkaerőpiacon.  A Lungo Drom tagsága missziós programot indítva is részt kíván venni a cigányság felzárkózásának további előmozdításában."