Hú, de kínos

Nem volt jó tegnap Nyakó Istvánnak lenni.

A műsorvezető a következő felvetéssel „köszöntötte” az MSZP láthatóan nem csúcsformában lévő kommunikációs igazgatóját:

„Két, három, négy napig égették magukat, aztán most kitáncoltak a történetből?”

A kérdést rosszul viselő Nyakó István válaszában azt mondta, nincs semmilyen együttműködés köztük és a Fidesz között, az MSZP nem akar részt venni az oligarchák, Simicska Lajos és Mészáros Lőrinc háborújában, 

„mi ezt a játékot a mai nappal, jelentem, befejeztük”

 – váltott szigorúra a kommunikációs igazgató. 

A kérdésre, hogy akkor mégis mit csináltak hétfőn, azt mondta, vizsgálták annak lehetőségét, hogy lehet-e tiszta kampányhelyzetet teremteni, de aztán kedden rájöttek, hogy nem lehet. Kiderült, azért csak tegnap, mert tegnap jelent meg az elnökségi ülésen Botka László, akinek aztán a vezetésével létrejött a szocialisták Országos Választási Bizottsága, és amit Botka mond, amit Botka kér a párttól, az van.


Nyakó nem örvendett a műsorvezető többszöri felvetésének, miszerint kedd délelőttig úgy tűnt, az MSZP együttműködik a Fidesszel. A Botka közbelépésére be nem adott törvénymódosítást egyébként jónak tartja Nyakó, de azt még mindig nem tudta elmagyarázni, hogy jelen helyzetben miért akarták benyújtani, tudva, hogy ezzel segítő balt nyújtanak a kormánypártnak. 

Összegezve: kedd délelőttig jónak tűnt a módosítás, de aztán jött Botka, leszúrta őket, és megvétózta az egészet. Hogy az MSZP-n belül mekkora a baj, arra Kálmán Olga világított rá, amikor is azt kérdezte Nyakótól, hogy egy ilyen fontos kérdésben esetleg miért nem hívták fel a saját miniszterelnök-jelöltjüket, hogy egyeztessenek vele. 

Ezután Nyakó mondott valamit, ami egyáltalán nem érdekes, majd a műsorvezető kérdésére, hogy egyáltalán tudják-e, hogy mit akarnak, azt mondta, igen, 2018-ban Botka László le fogja váltani Orbán Viktort. Aztán még elmondta jó sokszor, hogy Botka vagy Orbán, Orbán vagy Botka, Botka vagy Orbán. 

Távol álljon tőlem, hogy sajnáljam Nyakó Istvánt, de ez a tegnapi produkciója olyan kellemetlen, és kínosan erőtlen volt, aminél jobban eddig semmi nem mutatta meg, amit az elmúlt napok szoci töketlenkedése is bizonyított: ezek az emberek nem csak az ország vezetésére alkalmatlanok (ezt már többször bizonyították kormányon), hanem egy párt működtetésére is.