A Jobbik plakátkampánya az Alkotmánybíróságon folytatódik

Volner János szerint Alkotmánybíróság megállapítja az alaptörvény-ellenességet.

Volner János pénteken, a plakáttörvény megszavazása után tartott sajtótájékoztatót, amelyben megismételte a Jobbik korábbi álláspontját: a módosított plakáttörvény alaptörvény-ellenes, mert az érinti a pártok gazadási működését, amelyet viszont csak kétharmados támogatottsággal lehet szabályozni.

"A Fidesz lábbal tiporja a saját maga által írt Alaptörvényt, annak érdekében, hogy a Jobbik plakátkampányát elhallgattassa"

- fogalmazott az ellenzéki politikus, leszögezve, hogy ezért a Jobbik az Ab-hoz fordul.

Emlékeztetett, hogy még a parlamentben is arról beszélt Kósa Lajos fideszes frakcióvezetője, hogy a törvény a pártok gazdálkodásáról szól.

Mi lesz a következő? A Facebook, vagy internet korlátozása? Kit fog csak azért betiltani a kormánypárt csak azért, hogy Orbán Viktor meg tudja tartani a hatalmát? - értetlenkedett Volner, majd hozzáfűzte: ennek a valódi célja, hogy

"Orbán Viktor keresztül viszi-e diktátor módjára az akaratát, vagy pedig Magyarország megmarad egy európai jogállamnak."

A jobbikos honatya rámutatott, hogy a plakátpiacon volt egyedül többé-kevésbé egyensúly a kormánypártok és az ellenzék között, a médiapiacon az "emberektől lopott pénzen" Fideszt szolgáló túlsúlyt alakított ki.

A Jobbik meggyőződése, hogy a plakátkampány az Alkotmánybíróságon fog eldőlni, "a plakátkampánynak folytatódnia kell", és Volner János szerint az Ab is látni fogja, hogy a Jobbik plakátkampányát a Fidesz alaptörvény-ellenesen próbálja megszüntetni.