Szabadul Mészáros Lőrinc az eladósodott cégtől, bajba kerülhetnek a beszállítók

Mészáros Lőrinc eladja a Kunhalom Agráriát, írja az Index.

A fegyverneki agrárcég egykor nagyon sikeres volt, több ezer hektáron termesztettek búzát, kukoricát, napraforgót, 500 tehenük napi 11 ezer liter tejet adott és hozzájuk tartozott a törökszentmiklósi lovarda is.

A cég története kalandos: korábban tulajdonosa volt a a paraguayi lakcímmel rendelkező Blasejovich Rudolf, azonos nevű fia is, majd egy osztrák üzletember próbálkozott a működtetésével, ám végül az Orbán-család rokonságához került a vállalkozás: Ökrös Imre, a miniszterelnök feleségének sógora vásárolta meg. A cégcsoport végül Mészáros Lőrinchez került, aki részben a debreceni Dráva Kalász nevű cégen keresztül vette át a társaságot.

A Kunhalom Agrária ma már nincs jó állapotban: veszteséges, bankhitelei vannak, záolg került az állatokra, a gépekre, a bevételekre. Nem meglepő, hogy Mészáros Lőrinc szabadulna tőle, az e-cégjegyzék szerint egy furcsa kis cég, a Bétéel Média Kft. veszi meg a vállalkozást. Érdekes, hogy a budapesti kft. egy 26 éves, más érdekeltséggel nem rendelkező nő, Gájer Szilvia tulajdona, a társaság tevékenységei kiadói tevékenységgel és filmkészítéssel kapcsolatosak.

Könnyen lehet, hogy Mészárosék így akarnak szabadulni az eladósodott vállalkozástól, miközben a hitelezők és a kisebb beszállítók aggódnak, hogy soha nem fognak a pénzükhöz jutni.

Az Index cikke szerint a bennfentesek attól tartanak, hogy a megfoghatatlan új tulajdonos mindössze valami trükk miatt vált szükségessé, és ő nem lesz gondos és a társaság továbbélésében érdekelt gazdája a fegyverneki agrárcégnek.