A "sorosozó" kampány leállítását kéri a Mazsihisz elnöke

A "sorosozó" kampány leállítását kérte Orbán Viktortól a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke.

A szervezet által az MTI-hez pénteken eljutatott közlemény szerint Heisler András arról ír: a Mazsihisz az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra, hogy a "sorosozás" komoly kockázatokat hordoz. 
   
Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatokat keltsen - fogalmaz, hozzátéve, "az elmúlt napok bizonyították, hogy félelmünk nem volt alaptalan". 
   
Megfogalmazása szerint "Budapest és néhány nagyváros utcáin Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél."
   
Közösségünk képviseletében és magyar honfitársaként arra kérem Önt és kormányát, hogy intézkedjenek a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza utcáinkról és tereinkről a plakátokat - fordul levelében Orbán Viktorhoz a Mazsihisz-elnök. 
   
Önöknek, választott vezetőinknek történelmi felelősségük, hogy ne engedjék hazánkban elhatalmasodni a gyűlöletet, ne fordítsák egymással szembe a magyar embereket. Ezek a mérgező üzenetek ártanak egész Magyarországnak. Nem csak magunkért szólunk, de magyar identitásunkhoz hozzátartozik zsidó büszkeségünk és méltóságunk védelme is - írja, arra kérve a miniszterelnököt, "tegyen arról, hogy ez a rossz álom minél előbb véget érjen".