Demeter Márta az LMP frakciójában folytatja

Az országgyűlési képviselőnő még év elején lépett ki az MSZP-ből, otthagyva a párt parlamenti frakcióját. Hónapokig folytak a találgatások arról, hogy Demeter Márta melyik pártban találja meg a helyét, és bár a pletykák már korábban is arról szóltak, hogy az LMP-hez igazol, az Indexnek erősítette meg először a csatlakozást. Egyelőre csak az LMP frakciójába lépett be, a pártba még nem.

Demeter Márta azért hagyta ott az MSZP-t, mert szerinte a szocialista pártnak nem a kormányváltás a célja, hiteltelenné vált, csak a helyezkedés megy, és többen is inkább 2022-re készülnek, miközben a Fidesszel is hajlandóak együttműködni. (Áprilisban az Alfahír interjút készített Demeter Mártával, aki a kilépéshez vezető okokról és a terveiről is beszélt.)

Az Indexnek most megismételte az MSZP-ből való távozásának indokait:

„Az MSZP képtelen a társadalom többségét megszólítani és hitelesen képviselni, miután többszörösen bebizonyította, hogy választóit cserbenhagyva bármikor hajlandó együttműködni a Fidesszel.”

Szerinte a politikai tér jelentős változásokon ment át az utóbbi évben, "a Fidesz lecserélte szavazóbázisát és kivonult a politikai centrumból, a Jobbik is változtatott a profilján, de nem tudta elérni a centrumot". Az LMP-ről azonban úgy vélekedik, hogy „pozitív irányba változott”.

„Frakciójuk professzionálisan működik, számomra nagyon szimpatikus módon intenzíven és kitartóan dolgozik, sorra lép fel azokkal a kormányzati lépésekkel és lopásokkal szemben, amelyek joggal váltják ki a magyar társadalom jelentős részének ellenszenvét”

- mondta Demeter az Indexnek.

Arról is beszélt, hogy a LMP frakciójának tagjaként, a közös munka elvezethet a pártba való belépéshez is. A 2018-as választásról és politikai jövőjéről úgy fogalmazott:

„Eddig sem titkoltam azt, hogy 2018 után is szeretnék aktív szerepet vállalni a politikai életben. Az, hogy ez milyen formában történik majd pontosan, az LMP testületeinek döntésén és a választók támogatásán múlik.”