Elképesztő! A német élelmiszerlánc levetette a keresztet a görög katedrálisról

Ez már nem a hanyatló nyugat, hanem Magyarország!

A németországi központú áruházlánc, a Lidl "görög heteket" tart Európa-szerte: ennek értelmében "görög" "ínyencségeket" próbál rátukmálni a vásárlókra (pl.: krémjoghurt, olívaolaj, gyroshús, stb.).

Hogy vásárlás/fogyasztás során jobban átéljük a görög-fílinget, egy hagyományos és ikonikus képet helyeztek az élelmiszerek csomagolására: Szantorini panorámáját, illetőleg az azt uraló ortodox katedrálisét.

Azonban valami mégsem stimmel -

ugyanis a képekről egyszerűen kiretusálták a kereszteket!

A kék kupola még belefért, de a keresztény jelkép már nem.

Egész komoly botrányt okozott ez a "politikai korrektség" Csehországban, azonban a magyarországi kampányban is megszabadították a katedrálist a keresztektől.

Belgiumban egyébként azzal magyarázta a Lidl a történelemhamisítást, hogy ezzel a módosítással nem zárnak ki semmiféle vallási meggyőződést.

De arról mutasson nekem egy kimutatást bárki, hogy egy muszlim, vagy egy zsidó vallású ember azért vesz meg, vagy utasít el egy görögnek mondott olívaolajat, mert a csomagolásán egy kereszténytemplom van!

Kizártnak tartom.

Ez a hülyeség csak a mi fejünkben létezik.

Frissítés: egy természetesen csupán kalandvágyból Észak-Angliában tartózkodó olvasónk küldött pár képet arról, hogy a Lidl termékeiről ott is hiányoznak a keresztény jelképek.