7,2 milliárdot költöttek az idei első nemzeti konzultációra, mutatjuk, hogy kik örültek

Reklámbüdzsé.

61 ezer forintért valószínűleg szándékosan elhomályosított, optikai karakterfelismerő programmal nem digitalizálható dokumentumok formájában adta ki az adatokat a Miniszterelnöki Kabinetiroda az Átlátszónak. Legalább most már tudjuk, hogy mennyibe kerültek az „Állítsuk meg Brüsszelt” és a „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén” szlogenű reklámkampányok.

Az áprilistól a júliusi vizes vb-ig zajló kampány 7,2 milliárd forintba került. A Mészáros Lőrinchez került Mediaworks ebből 2 milliárdot kapott, Tombor András médiacége (Atmedia, ehhez tartozik a Media Services Company is) 860 milliót, az Andy Vajna tulajdonában álló TV2 és Rádió1 (pontosabban a Radio Plus Kft.) összesen 510 milliót, Habony Árpád lapjai 260 milliót kaptak az idei első nemzeti konzultáció költségvetéséből. A Népszavához és az ATV-hez is jutott több mint 100 millió.

A pontos számok és a reklámozók

801 milliót keresett a kültéri reklámokkal, óriásplakátokkal foglalkozó ODEX, ami az IKO-birodalom tagja. Ennek a tulajdonosa Rákosi Tamás, ők 2015-ben az RTL Klubtól vándoroltak a TV2-höz.

Ómolnár Miklós lapja, a Ripost nyomtatott és online reklámokért összesen 524,5 millió forintot kapott. Az Origo 379 millióhoz jutott a reklámozásért. A vidéki hirdetéseket intéző Village Media Kft. 339 millióval gazdagodott.

Habony Árpád lapjai, a Lokál és a G. Fodor Gábor vezette 888 a Modern Media Group Kft.-n keresztül összesen 260,8 millióhoz jutott. A Magyar Idők 197,7 millióhoz.

Az Echo TV 181,7 millió, a Russmedia (Hajdú-bihari Napló, Észak-Magyarország, Kelet-Magyarország) 161,4 millió forintot kapott.

Az alapvetően kormánykritikus ATV 121,29 milliót, a Népszava 100,33 milliót kapott a reklámokért. Részesült a tortából a Magyar Hírlap 106,7 millióval, de a Demokrata is 74,77 millióval, a Figyelő 62 millióval és a Pesti Srácok 60,84 millióval.

A Lapcom (Bors, Kisalföld, Délmagyarország) 78,66 millióért reklámozott. A Radio Sales House 65,36 millióért intézte a rádiós hirdetéseket.

Itt vannak a népvakító kamukonzultáció kérdései

Persze arról már kevésbé érdekli a véleményünk, hogy akarunk-e leterhelt diákokat, országot elhagyó tanárokat, omladozó kórházépületeket és külföldre költöző jövő nemzedéket. Ez van, úgy tűnik ezekben a kérdésekben boldogulnak egyedül is.A Magyar Idők szerezte meg azt, hogy milyen kérdésekre felelhetünk ismét milliárdokért. Az alábbi pontokról kell majd eldöntenünk, hogy támogatjuk-e vagy sem.