2017. 10. 01. 09:46

A hatóságokhoz fordul a Jobbik a fideszes városvezetés törvénytelensége miatt

Varga Zoltán Péter vasárnapi közleményében arról tájékoztat, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz, valamint – szükség szerint – személyes adattal visszaélés és hivatali visszaélés miatt a nyomozó hatósághoz fordul a dunakeszi fideszes polgármester legutóbbi szereplése után.

Mint ismert, a szeptember 28-i képviselő-testületi ülésen a fideszes Dióssi Csaba javaslatára a testület megvonta Radnóti Henrik DK-s képviselő júliusi tiszteletdíját, mivel szerintük a július 27-i ülésről hiányzó képviselő orvosi igazolása „nem volt egyértelmű”. Az előterjesztés mellékleteként - az utolsó másodpercben - bemutatták a képviselőknek a Radnóti Henrik által leadott orvosi igazolást, a polgármester által az igazolást kiállító orvosnak írt levelet, amelyben a polgármester újra megnyilatkoztatta az orvost a DK-s képviselő egészségi állapotáról, valamint az orvos válaszát. Ezen kívül az esetleges hamisításra vonatkozó egyéb bizonyítékot az előterjesztés nem tartalmazott.

"Egy orvostól a páciense egészségügyi adatairól tájékoztatást kérni különösen aggályos, amelyre egy város polgármesterének semmiféle joga sincsen. Mit szólna bárki, ha egy polgármester akár a házastársa orvosát, a gyermeke orvosát megnyilatkoztathatná a beteg egészségi állapotáról?"

- érzékeltette a helyzet súlyosságát közleményében a Jobbik önkormányzati képviselője.

Varga Zoltán Péter szerint, ha utóbb kiderül, hogy a Városházának egyébként már korábban rendelkezésére állt bármiféle bizonyíték, hogy Radnóti Henrik az orvosi dokumentummal szemben nem állt kezelés alatt, az az eddigiekhez képest még súlyosabb jogsértést feltételez a fideszes városvezetés részéről. Ebben az esetben ugyanis a konkrét bizonyítékokat kellett volna a képviselő-testület elé benyújtani és még kevésbé lett volna szükséges egészségügyi adatokat törvénytelen módon megszerezni.

"A Jobbik a kezdetektől hangsúlyozta, hogy az egészségügyi adatok kikérése és kiadása az, amit jogtalannak tart az ügyben és amivel kapcsolatban most meg is teszi a szükséges lépéseket. Az ügyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz, valamint – szükség szerint – személyes adattal visszaélés és hivatali visszaélés miatt a nyomozó hatósághoz"

- rögzíti Varga Zoltán Péter.