Visszakapják a nagykőrösiek a befizetett csatornapénzt

Nagykőrösön néhány évvel ezelőtt szedtek önrészt a lakosságtól a szennyvízelvezető rendszer kiépítése érdekében. Ez családonként 150-200 ezer forintot jelentett, a helyiek eleget is tettek a kérésnek. Az önrész később felszabadult, a pénz viszont nem érkezett vissza automatikusan a befizető családokhoz.

2015-ben a Jobb Nagykőrösért Egyesület és Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt frakcióvezetője szervezett tüntetést a visszafizetések elmaradása miatt. Később 2500 aláírást is összegyűjtöttek a helyzet megoldása érdekében.

Visszakapják a pénzt

Volner János a parlamentben is feltette a kérdést Lázár Jánosnak:

„Mikor kapják vissza a nagykőrösi emberek az általuk befizetett csatornapénzt?”

A miniszter válaszából kiderült, hogy szerintük semmilyen jogsértés nem történt, plusz gratulált is Czira Szabolcs polgármester munkájához. A Jobbik politikusa szerint Lázár csak a mundér becsületét védte, de a 2500 aláírás nem azt mutatja, hogy minden nagykőrösi elégedett a városvezetés teljesítményével (Mennyit jelent a 2500 aláírás? Nagykőrösön körülbelül 25 ezer ember él, az ügyben több mint 4 ezer család érintett).

Volner hangsúlyozta, hogy a csatornapénzzel kapcsolatos kérése politikamentes, mert a helyiek között fideszes szavazók is vannak. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezután ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat visszafizeti az 558 millió forintot az ingatlantulajdonosoknak.

A Nagykőrösi Víziközmű Társulat értesítése szerint a kifizetések valójában elkezdődnek.