43 millióért hallgatott Weinstein egyik áldozata

Titoktartási szerződéssel.

A brit Zelda Perkins a Financial Times című lapnak nyilatkozva elmondta, hogy 1998-ban írta alá a titoktartási megállapodást, nem sokkal azután, hogy szexuális zaklatással vádolta meg Weinsteint - írta a BBC News.

A nő elmondása szerint a filmmogul annak idején többször is masszázst kért tőle és megpróbálta berántani az ágyába. Az nő eleinte azért nem beszélt a történtekről, mert sikerült elérni, hogy "szégyenletesnek érezze a férfi tettének elárulását".

Perkins azután merte csak megvádolni a mogult, hogy egy kolléganője elmondta neki, Weinstein őt is zaklatta.

A két nő rövidesen kártérítést követelt és végül 330 500 dollárt kaptak, amelyet egyenlően elosztottak, ugyanakkor egy titoktartási megállapodást is aláírattak velük, amely hallgatásra kötelezte őket.

A szerződés megszegése miatt Perkinst az összeg visszafizetésére, de akár kártérítésre és a megállapodásban foglalt egyéb kikötések teljesítésére is kötelezhetik.

"Nyilvánosan akarom megszegni a titoktartási megállapodást" - mondta a nő a Financial Timesnak. Mint fogalmazott: "amíg ezt nem lépi meg valaki, addig nem derül ki, hogy micsoda gyalázatos megállapodások ezek és micsoda börtönbe zárják az áldozatokat".

Perkins szerint a producer annak idején alsónadrágra vetkőzve kérte őt, hogy masszírozza meg, amikor kettesben voltak a szállodai szobákban.