Nyomozók hallgathatják ki a fideszeseket Soros-ügyben

Novemberben kiderül, mit is takar a milliárdos úgynevezett terve.

A Nemzeti Nyomozó Irodán (NNI) járt Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője annak kapcsán, hogy feljelentette Soros György amerikai-magyar kettős állampolgárságú üzletembert. A politikus által a rendőrségre küldött feljelentés szerint a Fidesz korábbi támogatója, jelenlegi mumusa elkövethette az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása, alkotmányos rend elleni szervezkedés, lázadás, rombolás, valamint hazaárulás bűntetteinek előkészületét, melyek a Fidesz által szajkózott Soros-terv büntetőjogi tényállásai.

Végre valakinek volt elég bátorsága! A Jobbik feljelentette Soros Györgyöt

Mirkóczki Ádám csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megelégelte az elmebajt és a bagatellizálást, az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK) feljelentette Soros Györgyöt. A Jobbik szóvivője két dolog miatt döntött így. Egyrészt hétfőn a parlamentben komoly lépést tettünk a mélységek, illetőleg az OPNI zárt osztályának irányába, amikor az Orbán-kormány egyik államtitkára, Aradszki András arról beszélt, hogy a Sátán támad Magyarországra Soros György képében.

Az NNI feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyben, emiatt kérték a jobbikos feljelentőt, hogy személyes meghallgatáson ismertesse, mit tud az ügyben. Mirkóczki telefonos érdeklődésünkre elmondta, ő maga csupán a kormányzati szereplők sajtóban megjelent nyilatkozatait ismeri, a Nemzetbiztonsági Bizottság tagjaként nincs tudomása egyéb információkról. Amennyiben a Soros-tervről szóló kormányzati megszólalások valósak, úgy az ügyben ezek a kormányzati, Fidesz-közeli szereplők tudnak releváns információkat adni a nyomozóknak. Ezért Mirkóczki azt javasolta, a feljelentésben szereplő megszólalókat hallgassák meg. Az Alfahír úgy tudja, Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Bakondi György, Orbán Viktor belbiztonsági tanácsadója, Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője, Németh Szilárd Fidesz-alelnök, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság elnöke, a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke (továbbá rezsibiztos, birkózószövetségi elnök), Budai Gyula fideszes parlamenti képviselő, volt elszámoltatási biztos, valamint Fodor Csaba, a fideszes Nézőpont Intézet ügyvezetője szerepelhet a meghallgatottak között.

A feljelentés-kiegészítés határideje 15 nap, ami egyszer 15 napig meghosszabbítható.