Megtépték a vak művészt a fideszes nénik, mert nem érdekelte a nemzeti konzultáció

Hogy merészelte?

A Reflektor blog olvasói levél alapján számolt be a történtekről, amit később a művész is megerősített. "Fideszes nénikből" álló különítmény promózta a Soros Györgyről szóló nemzeti konzultációt, ezért csöngettek be a 65 éves látássérült művészhez is.

Az áldozat lánya számolt be arról, hogy mi történt Weszely Ernővel, az elismert zongora- és harmonikaművésszel.

"Úgy fogalmaztak, hogy "tájékoztató anyagot hoztak Soros Györggyel kapcsolatban"

 - olvasható a beszámolóban.

"Apám kinyitotta az ajtót és két nyugdíjas nő állt ott, aki azt kérdezte tőle, hogy kitöltötte-e már a nemzeti konzultációt. Apám kerek-perec közölte velük hogy nem, "megkukázta", kidobta a kukába."

Ez elég indok volt arra, hogy rátámadjanak:

"...a nők elkezdték tépni a haját és a bal fülét, rikácsoltak, hogy milyen hálátlan, migránsoztak, kerítéseztek, Soros bérenceztek. Pár másodpercig tarthatott az egész."

Végül a szomszéd oldotta meg a helyzetet. Amikor megkérdezte, hogy segíthet-e valamiben, leléptek a nénik, "mint a nyulak".

"Ebből is látszik amiről egyre több szó esik mostanában: a kormány frusztrációt gerjeszt, majd agressziót szít, a következményeket pedig úgy állítja be, mintha ez lenne a normális reakció."

Vajon mi történt volna akkor, ha nénik még azt is tudják, hogy Weszely Ernő többször is "eljátszotta Soros Györgynek a kedvenc dalát kb. 30 évvel ezelőtt"?