Szexuális visszaélés gyanújába keveredett az alabamai republikánus szenátorjelölt

A politikában is elindulhat a lavina, Roy Moore alabamai republikánus szenátorjelölt múltja sem biztos, hogy tiszta. 

A 70 éves politikus cáfolta a vádat és a decemberi pótválasztás előtti lejáratás politikai eszközének minősítette. 

A vádat még csütörtökön a The Washington Post hozta nyilvánosságra: Leigh Corfman azt állította, hogy 38 évvel ezelőtt, amikor ő még 14 éves kislány volt, az akkor 32 éves és ügyészként dolgozó Moore szexuálisan zaklatta őt. Arra a kérdésre, hogy miért csak évtizedek múltán hozakodik elő ezzel, azt válaszolta: élete válságokkal volt teli, többször elvált és nem ezzel foglalkozott. Közben három másik alabamai nő is jelentkezett és szexuális zaklatással vádolta meg a politikust.

Roy Moore a The Washington Postnak küldött közleményben cáfolta az ügyet.

"Ez a vád teljes mértékben megalapozatlan, a Demokrata Párt és a The Washington Post elkeseredett politikai támadása a kampány idején"

 - szögezte le a kommünikében, majd Twitter-bejegyzésben is "az Obama-Clinton gépezet liberális öleb-médiájának" tulajdonította az ügyet. Hangsúlyozta, hogy "el akarják hallgattatni" őt. 

Közleményt adott ki Moore választási kampánystábja is, kiemelve, hogy amennyiben a négy gyermeket nevelő, 33 éve házasságban élő Moore elleni vádak igazak volnának, akkor "már jóval korábban nyilvánosságra kerültek volna". 

A Republikánus Párt vezető személyiségei, köztük Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakcióvezetője, vagy John McCain arizonai, John Cornyn és Ted Cruz texasi szenátorok Roy Moore visszalépését követelték a decemberben esedékes pótválasztástól. 

A Fehér Ház szóvivője, Sarah Huckabee Sanders - aki részt vesz Donald Trump elnök ázsiai körútján -, Vietnamban azt mondta amerikai újságíróknak, hogy amennyiben a vádak igazak, Moore-nak valóban vissza kell lépnie a decemberi szenátusi megméretéstől. Hangsúlyozta azonban: nem szabad megengedni, hogy hosszú évekkel ezelőttre visszanyúló "puszta vádaskodásokkal" tönkretegyék valakinek az életét. 

December 12-én a déli Alabamában azért tartanak pótválasztást, mert a korábbi szenátor, Jeff Sessions igazságügyi miniszterként kormánytag lett. Roy Moore a republikánusok keresztény konzervatív táborának képviselője, akiről úgy tartják, hogy nagyarányú győzelmet aratna demokrata párti vetélytársa, Doug Jones ügyész felett.

Mindennapi zaklatás: most Steven Seagal filmsztár és Louis C.K. humorista került sorra

Az MTI írt arról, hogy szexuális zaklatással vádolja Steven Seagal amerikai színészt Portia de Rossi. A színésznő szerint egy film előzetes megbeszélésekor molesztálta őt Seagal. Az akciófilmsztár nem reagált a vádakra. Rossi a Twitter közösségi oldalon számolt be arról, hogy Seagal egy film előkészületi munkálatainál azt mondta neki, hogy nagyon fontos a filmvásznon a kollégák közötti személyes kémia.

 

Forrás
MTI
sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss

Van ugyanis mit megtéríteniük az országnak. Vélemény.
Olyan súlyos az utasok helyzete, hogy azonnal ki kellene kötniük.
Már a NATO is foglalkozik az embargókat kijátszó szervezett bűnözői körökkel.
Galbács Mihály kitálalt a gyulai városvezetés mutyijairól.