2017. 12. 12. 14:16

Legalább harminchat kisfiút rontott meg a pedofil tanár - tizennégy év fegyházra ítélték

A Fővárosi Törvényszék 14 év fegyházbüntetésre ítélte B. Tamás volt testnevelő tanárt, aki az elsőfokú ítélet szerint 28 rendbeli szexuális erőszakot és testi sértést követett el - írja a Magyar Nemzet.

A bíróság megállapította, hogy az elkövető nem volt elmekóros állapotú és felelősségre lehet vonni azért, hogy legalább harminchat, 12 év alatti kisfiút rontott meg kilenc éven keresztül.

A férfit a fegyházbüntetés mellett végleg eltiltották a gyermekekkel kapcsolatos foglalkozásoktól. B. Tamás egyébként érettségi és pedagógusi végzettség nélkül dolgozott testnevelő tanárként több intézményben is, ahonnan áldozatai kikerültek.

A csepeli Burattino Iskola és Gyermekotthonban tettek ellene feljelentést, miután kiderült, hogy a férfi a szertárban, az öltözőben, volt hogy saját lakásán pornót nézetett a diákokkal, vele vagy egymással való szexre kényszerítette őket, amikről nem egyszer felvételeket is készített.

Az eljárást nehezítette, hogy a sértettek szégyenérzetből, a férfitől való félelemtől vagy a tanár általi fenyegetőzés és zsarolás miatt nem vállalták a szembesítést.