2018. 01. 12. 09:21

Itt a sztrájk! Végül is csak 10 éve nem kaptak béremelést

„Arról kellene beszámolni a Parlamentnek, a frakcióban, a kormánypárti oldalon, hogy miért nem tettek meg ezekért az emberekért mindent. Ezek az emberek nem tudnak máshoz fordulni, nem lehet mindent rákenni a politikai szóra, mert itt nem erről van szó, itt megélhetésről van szó. Javaslom annak aki nem érti, 122 ezer forintból kell egy hónapot megoldani, itt ilyen egyszerű kérdésekről van szó.”

Így fogalmazott a HírTV-nek Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) vezetője.

Újabb szakszervezet támogatja a közszférában készülő sztrájkot

A FDSZ közlése szerint szolidaritásukat fejezik ki a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által az önkormányzati munkavállalók bérkövetelésének alátámasztására 2018. január 12-re és 15-re meghirdetett sztrájkban résztvevő munkavállalókkal. A minimálbér és a garantált bérminimum is emelkedett az elmúlt években, de a közalkalmazotti bértábla tételei 2008 óta változatlanok.

Az MKKSZ a 10 éve elmaradó béremelések miatt kétnapos sztrájkot hirdetett. Pénteken és hétfőn csak a legsürgősebb ügyeket fogják intézni az önkormányzatokban.

Jellemző, hogy két megyeszékhelyen, Kaposváron és Székesfehérváron nem lesz munkabeszüntetés, és az is, hogy a Fidesz nem tudott elvonatkoztatni a törzsi gondolkodásmódtól, és kormányellenes akciónak tartja a tiltakozást.

Az ő kedvükért megismételjük Boros Péterné szavait:

"Javaslom annak aki nem érti, 122 ezer forintból kell egy hónapot megoldani, itt ilyen egyszerű kérdésekről van szó".