Támadja a Fidesz a független vásárhelyi jelöltet, pedig Lázár Gyurcsány emberét kérte fel egy városi rendezvény fővédnökének

Kínos múltidézés.

„A napokban Lázár János kétségbe vonta vásárhelyi mivoltomat, amiért állítólag engem Gyurcsány támogat. Ilyen támogatásról engem eddig senki nem értesített, viszont egy kedves vásárhelyitől kaptam bizonyítékot arra, hogy 2007-ben Lázár János még BAJNAI GORDONT, a szocialista párt későbbi miniszterelnökét kérte fel fővédnöknek egy konferenciájára, amit a csatolt program is igazol” – írja Facebook-oldalán Márki-Zay Péter, a hódmezővárosi polgármester-választáson induló független jelölt.

A Fideszben nagy lehet a félelem attól, hogy szégyenszemre alulmaradnak a február 25-ére kiírt választáson, ennek jele egyrészt az, hogy a Fidesz ellenében induló Márki-Zay szavazótáborának megosztására egyre-másra „bukkannak fel” kamujelöltek, másrészt nagy vihart kavart Németh László hódmezővásárhelyi esperes-plébános szentmise keretében elmondott kampánybeszéde is.

A hódmezővásárhelyi plébános szavaiból az következik, hogy a Fidesz ne induljon a választáson!

Németh László hódmezővásárhelyi esperes-plébános és Márki-Zay Péter független polgármesterjelölt csörtéje a közélet színpadáról sajnos a templom falai közé is begyűrűzött. Az atya elmondta kortesbeszédét, a polgármesterjelölt és hívei viszont nem csináltak balhét. Nem kívánunk elfogultak lenni, igenis a plébános úrnak is voltak megszívlelendő szavai: aki politikára adja a fejét, az írjon választási programot!

Lázár János a múlt csütörtökön adott interjút a Magyar Nemzetnek, melyben úgy fogalmazott:

Az a vásárhelyi, aki elfogadja a korábban a város tönkretételére törekvő Gyurcsány Ferenc támogatását, az én szememben nem vásárhelyi. Egy ilyen jelölttel nincs is miről beszélni a város jövője kapcsán. (...) Ez vízválasztó kérdés: lehet sok mindenben kooperálni, de Gyurcsány Ferenc támogatása kizárja azt, hogy valaki vásárhelyiként a vásárhelyiekkel együttműködjön.

Pikáns, hogy Éppen Lázár János volt az, aki 2007-ben Hódmezővásárhely polgármestereként esélyegyenlőségi konferenciát rendezett a városban, és a rendezvény fővédnökének nem mást kért fel, mint Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök önkormányzati és területfejlesztési miniszterét, Bajnai Gordont, aki Gyurcsány lemondás után a kormányfői székbe ülhetett. Az erre a rendezvényre szóló meghívót Márki-Zay posztolta is a közösségi oldalra.

A konferencián egyébként a nyitó előadást Ferge Zsuzsa szociológus tartotta. Ő pedig a Wikipedia szerint 1995 és 2001 között a Soros Alapítvány szociális kérdésekkel foglalkozó szakkuratóriumának tagjaként dolgozott.

Lázár János kifakadása ennek fényében tehát minimum kínos.