Elsős középiskolai tananyaggal égett szénné a diáktüntetés szervezőjét kioktató kormánypárti riporter

Emlékeznek még arra a január közepi Echot TV-s interjúra, amikor a riporter a diáktüntetés egyik gimnazista szervezőjét próbálta a lehető legszemetebb stílusban alázni? Nos, a kérdezőről kiderült, hogy az elsős középiskolás tananyaggal is komoly gondjai vannak.

A Független Diákparlament szóvivőjét, Kálló Dánielt a műsort vezető Velkovics Vilmos a szervezet egyik közleményének félresikerült mondatával szembesítette iskoláskorunk legutáltabb tanárainak emlékét felidézve, agresszív, számonkérő stílusban. Szerinte a diákok úgy akarnak beleszólni az oktatás kérdéseibe, hogy

"nem tudnak megfogalmazni egy felhívást."

Közben a pult mellett iszogató fiatalokat triviális baromságokkal vizsgáztató ("akkor azt mondd meg, kisapám, mikor volt a mohácsi vész?!") kocsmai proli stílusában többször is arra szólítja fel Kállót, hogy "elemezze ezt a mondatot!"

 Az ilyen arcokkal csak azért érdemes egy kisfröccs erejéig leállni beszélgetni, mert általában pár mondaton belül gyönyörűen leleplezik saját ostobaságukat és műveletlenségüket. 

Velkovics Pedellus Úrnál se kellett sokat várni erre a pillanatra. A Kemény mag című beszélgetős műsorban a fekete Achilleusz valóban meglehetősen bizarr ötletéről próbált elmélkedni. 

"Újraforgatja a BBC Akhilleusz kalandjait, az Odüsszeuszt"

 - dobja fel a témát a műsorvezető

Na, most a helyzet az, hogy "Odüsszeusz" című művet sajnos nem ismer a világirodalom. Odüsszeusz ugyanis egy mitikus hős, akinek életét az Odüsszeia című eposz meséli el.

Akhilleusz kalandjait az Iliászból ismerhetjük meg - méghozzá a középiskola első osztályában. 

A kocsmában az ilyen pillanatokban kell nagyvonalúan kifizetni az okoskodó prosztó italát, és megveregetni a vállát: "Nem baj, mester, nem vagyunk egyformák." Mert, hogy tényleg nem vagyunk.

Van, aki Iliászt olvas, van, aki 888-at. Van, aki meg egyiket sem, de nem is viselkedik nagyképű, arrogáns bunkó módjára tizenéves gyerekekkel.

Bízom benne, hogy ők vannak a legtöbben. 

sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
sss
2019. Augusztus 19. | 17:02
Merkel és Orbán
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita

Friss