"Össznemzeti ügyről van szó" - Vona Gábor aláírta a Minority Safepack-et

És erre kéri Orbán Viktort is. 

A Jobbik elnöke szerint, mivel az  európai polgári kezdeményezés "Trianonban elszakított magyar testvéreink védelmét" is célozza, 

"össznemzeti ügyről van szó".

Így arra kéri a politikai pártok vezetőit, közük Orbán Viktort, hogy támogassák ők is, valamint biztassák erre szintén tagjaikat, szimpatizánsaikat. 

"Április 3-ig az EU tagállamaiból egymillió aláírásra van szükség, az idő tehát sürget, segíts Te is, írd alá, oszd meg!"

 - biztat Vona Gábor. 

A kezdeményezés célja, hogy az Európában élő nemzeti kisebbségek minél szélesebb jogköröket kaphassanak, többek között nyelvhasználatuk és szimbólumaik használata terén.

Május óta folyik az aláírásgyűjtés, amelyet a Jobbik már pár nappal később támogatásáról biztosított. 

A Jobbik kiáll az európai nemzeti kisebbségek önrendelkezéséért

A jobbikos honatya felidézte: az európai polgári kezdeményezés azzal a céllal indult el, hogy az Európában élő nemzeti kisebbségek minél szélesebb jogköröket kaphassanak, többek között nyelvhasználatuk és szimbólumaik használata terén."Felesleges hangsúlyozni, hogy ez a kezdeményezés létfontosságú az elszakított területeinken élő nemzettestvéreink számára, akiket nap nap után korlátoznak alapvető jogaik gyakorlásában"- írja Szávay.

A kezdeményezéshez csatlakozott a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája is, amely 50 ezer aláírás gyűjtését vállalta. A Minority Safepack-et eddig mintegy 600 ezer ember biztosította támogatásáról. 

Az ívek aláírhatók az összes postán.