Orbán Viktor még a saját évértékelőjén is csak hazudni tudott a Jobbikról

Kétségbeesett helyzetben a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint az elmúlt nyolc év még annál is jobban sikerült, mint ahogyan várták, és mindennel elégedettek lehetnek. A Jobbik szerint viszont ez az elégedettség annak szól, hogy néhány év alatt milliárdosokat csináltak magukból, a magyar embereknek pedig a szegénység és a titokban betelepített migránsok jutottak.

A miniszterelnök viszont az önfényezésen túl röviden kitért az ellenzéki pártokra is. Ezek közül szándékosan a Jobbikot hagyta a végére, amire viszont döbbenetes sületlenséget mondott. Pontosabban nem csak sületlenséget, hanem

Orbán Viktor nagyot hazudott.

Hazudott, mert azt mondta, hogy napjaink migrációs vészhelyzetében ha valaki arról beszél, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye, akkor az olyan dolog, amitől neki leesik az álla, és meg kell csípni, hogy felébredjen.

Csakhogy az a beszéd, amire ő gondolt, és amit a Fidesz sajtója meghamisított szövegkörnyezettel terjeszt a választók között (hiszen Vona nem az iszlámot éltette, hanem az iszlám multikulturalizmusnak való ellenállását ismerte el), valójában 2013-ban hangzott el.

2013-ban pedig nem volt semmilyen migrációs vészhelyzet. Sőt, még két évvel később is a Jobbik folyamatos nyomásgyakorlására volt szükség ahhoz, hogy a kormány egyáltalán kerítést építsen a határra. Most pedig mindent letagadnak, és mindenről hazudnak.

Orbán Viktor tehát egy előre megírt beszédben, a saját cégének munkavállalói előtt sem tudott egy épkézláb kritikát mondani a Jobbikra, mindössze arra tellett tőle, hogy a Habony-művek egyik buta hazugságát ismételje meg, vegyítve egy elég erős időzavarral.

Ha a miniszterelnök ennyire kétségbeesetten készül az április 8-i választásokra, ki tudja, milyen hamis fegyvereket lesz még hajlandó bevetni a Jobbikkal szemben azért, hogy még több választót tévesszen meg.