2018. 02. 20. 07:31

"A bérunió veszélyes" - leszavazta a Fidesz

Az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottsága tárgyalt a Jobbik béruniós javaslatáról. Az MSZP és az LMP nem vett részt a bizottsági ülésen, a Fidesz pedig mondvacsinált indokokra és veszélyességre hivatkozva leszavazta a földrajzi bérkülönbségek megszüntetéséről szóló javaslatot - tájékoztatott közös közleményben Z. Kárpát Dániel, a Vállalkozásfejlesztési Bizottság elnöke és Gyöngyösi Márton, a Bérunió Európai Polgári Kezdeményezés képviselője

"A Fidesz megint nem adott lehetőséget egy olyan javaslat megvitatására, amely Magyarország jövőjét befolyásolhatja. A kormánypárt bebizonyította: lenézi a magyar dolgozókat és kizárólag csak a multinacionális cégek érdekeit védi elősegítve ezzel az olcsó munkaerőre épülő rabszolgamunka alapú társadalom kiépítését"

- írják.

A Jobbik szerint a magyar gazdaságban szemléletváltásra van szükség, ezért kormányon prioritásként kezeli majd a magyar emberek életkörülményének javítását.

"A Jobbik nem fogja engedni, hogy az Európai Unióban másodrendű állampolgároknak tekintsék a magyarokat!" - zárul a közlemény.