A siófoki plakátrongálók is modern oktatást szeretnének

Még a vélhetően fideszközeli plakátrongálók is egyetértenek a Jobbik üzeneteivel: modern oktatást, életmentő kórházakat, európai béreket, korrupciómentes közéletet!

Siófokon jónéhány jobbikos óriásplakátot egészen furcsán, a korábban „megszokott” módszertől eltérően firkáltak össze – szúrta ki Potocskáné Kőrösi Anita, a párt képviselőjelöltje. „Nem tudom, szándékosan, vagy véletlenül fújták össze úgy fekete festékkel a jobbikos plakátok egy jelentős részét, hogy abból azt az üzenetet lehessen kiolvasni: voltaképpen a plakátrongálók is egyetértenek a Jobbik üzeneteivel – fogalmazott a képviselőjelölt.

– Ezeken a plakátokon nem firkálták össze azt a szót, hogy „kormány” (az eredeti szöveg a plakáton: „kormányváltást, most”) és ugyancsak meghagyták azokat az üzeneteket, hogy „életmentő kórházakat, modern oktatást, európai béreket” és így tovább. Számomra ez azt üzeni: a rongálók is fontosnak tartják ezeket az értékeket, elismerik, hogy ezekre van szükség és egyben azt is, hogy ma nincs modern oktatás, nincsenek életmentő kórházaink”.

Potocskáné Kőrösi Anita szerint pártszimpátiától független, hogy jóérzésű kultúremberek mindenféle rongálást elítélnek, ő személy szerint sajnálja azokat, akiknek a plakátfirkálás jut pártfeladatul, s egyben azt üzeni nekik: ha modern oktatásra, európai bérekre, korrupciómentes közéletre vágynak, április 8-án szavazzanak ők is rá, illetve a Jobbikra.

Somogy megye 4-es választókerületének jobbikos képviselőjelöltje arra is emlékeztetett: a közelmúltban került nyilvánosságra az a hangfelvétel, melyen Tállai András államtitkár, NAV-elnök elismeri: a Fidesz „lenyúlja” a Jobbik programjának egyes pontjait, így igyekezvén „semlegesíteni” a kormánypárt első számú kihívóját. Emlékezetes – tette hozzá –, hogy a határkerítés fölállítására is előbb érkezett a Jobbikból javaslat, mint a Fideszből.

Emlékeztetőül a „Mi győzünk, ti nyertek” jobbikos plakátok hat üzenete:

  1. Életmentő kórházakat
  2. Modern oktatást
  3. Európai béreket
  4. Erős kis- és középvállalkozásokat
  5. Kerítést és határőrséget
  6. Korrupciómentes közéletet
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!