Ez a hét a Fidesz által megvásárolt sértett politikusokról szólt

Ki van még a listán?

Kezdődött azzal, hogy

Szili Katalin szerdán a kormánypárti Magyar Időknek nyilatkozva

közölte a nagyvilággal, hogy ő is ott fog menetelni a Fidesz-alapító Bayer Zsolttal a Békemeneten.

Szili Katalin korábban az MSZP alelnöke volt, sőt a szocialisták belőle akartak államfőt csinálni, ezzel szemben ma már Orbán Viktortól kapja havi 1 millió forintos fizetését, mint miniszterelnöki megbízott.

Aznap derült ki Lévai Katalinról, a korábbi MSZP-s miniszterről és EP-képviselőről, a Lendülettel Magyarország kamupárt alapítójáról, hogy az ajánlóívein szereplő személyes adatokat, aláírásokat a fideszes Jelen Tamás lapjairól másolta le valaki.

Elképesztően ostoba csalással akarta jelöltté tenni Lévai Katalint a Fidesz

A zuglói választási bizottság mai ülésén elutasította Lévai Katalin képviselőjelöltként való nyilvántartásba vételét. Több ajánlóívük egy az egyben megegyezett a Jelen Tamás fideszes jelölt által leadott ajánlóíveken szereplő nevekkel, a sorrend is azonos volt.- írja a Facebookon Szávay István, a Jobbik 14. kerületi jelöltje.

Lévai Katalin zuglói felbukkanásának az adott egyébként különös pikantériát, hogy

Karácsony Gergely 2011-ben már alkut akart kötni az akkor még MSZP-s politikussal

egy időközi választáson, nem meglepő tehát a sokszorosan pártot-váltók újabb találkozása.

Vasárnap aztán a Lévai-féle kamupárt másik politikusáról, Móricz Eszterről írta meg a 168 óra, hogy az ő ajánlásai is megegyeznek a helyi, rákospalotai (Budapest 12. OEVK) fideszes jelölt, László Tamás ajánlásaival.

Móricz Esztert tavaly nyáron csapták ki az MSZP-ből, ugyanis a politikus a Fidesszel szövetségben meg akarta puccsolni a kerület baloldali polgármesterét, Hajdu Lászlót.

Mivel Zugló és Rákospalota is a billegő körzetek közé tartozik, ezért a jelenlegi kormánypártok számára különösen fontos az ellenzéki oldalt megzavaró, megosztó kamupártok bevetése, bár Lévaiékkal ez most nem jött össze.

Ám még mindig van 4 hét a választásokig, így elég valószínű, hogy a bevetett megvásárolt sértett politikusok listája velük még közel sem teljes.