Semjén Zsoltnak nincs pénze külföldi vadászatokra, de nem kérdezi meg, mennyibe kerül az ebéd

Jegesmedvék tüntettek Semjén ellen.

 

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úgy néz ki karakánabb, mint Kósa Lajos: az Orbán-kormány fővadásza ugyanis nem menekült el a sajtó kérdései elől. Igaz, a kereszténydemokrata politikusnak nem 1350 milliárd forintról, hanem "csak" egy svédországi luxusvadásztúráról kellett számot adnia, amelyet egy olyan vállalkozó fizetett, amely 2011 óta több százmillió forintos állami közbeszerzéseket, és támogatásokat nyert el.

De azért bőven akadt ellenmondás is a válaszaiban.

Először is, Semjén Zsolt magát vadásznak tartja, és ezt nem is titkolja, még akkor is, ha tudja, hogy "a vadászat valakinek a szenvedélye, valaki pedig ki nem állhatja". Bár a kormánypárti politikus ebbe már belenyugodott: "vagy így fogadjanak el, vagy ne fogadjanak el".

Ugyanakkor leszögezte:

"azt nem engedhetem meg magamnak, hogy én egy külföldi vadászutat finanszírozzak",

ugyanakkor a felesége sem engedné meg ezt neki.

Többször is hangsúlyozta, ő vadászként volt jelen ezeken a túrákon, nem pedig az Orbán-kormány miniszterelnök-helyetteseként. Ezek szerint őt magánemberként is presztízs meghívni. Azonban a meghívó anyagi helyzete már nem az ő felelőssége.

"Ha Ön meghív engem egy ebédre, akkor én nem fogom megkérdezni magától, hogy mennyibe került az ebéd. Nem fogom megkérdezni, hogy ezt milyen jövedelemből csinálta"

- fogalmazott.

Jegesmedvék tüntettek Semjén ellen

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes éppen egy átadó ünnepségre tartott, amikor jegesmedvék álltak útjába.

Semjén jegesmedvét akar ölni

Semjén Zsolt kereszténydemokrata politikus, az úgynevezett KDNP nevű párt parlamenti képviselője és Orbán Viktor helyettese nagyon szeret vadászni, és az sincs ellenére, ha meghívják őt egy több millió forintos külföldi kalandra. Szilágyi György jobbikos parlamenti képviselő szerint viszont nincs annyira rendjén, ha egy olyan vállalkozócsalád fizeti Semjén sokmilliós vadászatait, amelyik offshore-paradicsomban adózik, és közben 1,3 milliárd forint támogatáshoz jutott.