Csongrád megye 3. választókerületében is csak a Jobbik jelenti az esélyes ellenzéket

Az Iránytű Intézet ezúttal Csongrád megye 3. számú választókerületében (Csongrádon, Szentesen, Sándorfalván és környékükön) vizsgálta a képviselőjelöltek támogatottságát.

Pénteki sajtóközleményük szerint a Jobbik a legerősebb ellenzéki jelölt a választókerületben.

Az adatok szerint az egyéni képviselőjelölti preferenciával rendelkező választók 45%-a a Fidesz-KDNP jelöltjére szavazna, Szabó Zoltán Ferenc a Jobbik színeiben 30 százalékot tudhat maga mögött. Az MSZP-P és a DK közös jelöltjére, Dr. Eörsi Mátyásra csak 16% szavazna, az LMP jelöltje 4, a Momentumé 2%-on áll.

A mérés eredményei összevethetők a 2014. évi országgyűlési választás eredményével. Akkor Farkas Sándor az érvényes szavazatok 45,8%-át szerezte meg. A Jobbik színeiben Dudás Zoltán Sándor 24,3%-os eredményt ért el, míg a baloldal közös jelöltjére Dr. Komáromi Zoltán Pálra 21,3% voksolt. Tehát a Jobbik erősödött, a baloldal gyengült 2014 óta.

kireszavazzunk.hu - Iránytű Intézet

kireszavazzunk.hu - Iránytű Intézet

A pártot választani tudók 46%-a a Fidesz-KDNP-re, 25%-a a Jobbikra voksolna egy jövő vasárnapi országgyűlési választáson, míg az MSZP-P ebben a kategóriában 10, a DK 9%-on áll. A választókerületben az LMP 5%-os támogatottsággal bír, míg a Momentum 3%-on áll. A DK jelöltje kevesebb voksa számíthat, mint az MSZP-P és a DK összeadott támogatottsága.

Átszavazás figyelhető meg a Jobbik jelöltjének irányába.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

Részletesen tájékoztatta a közvéleményt a koronavírus körüli helyzetről Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.
12 tartalmas gondolatokkal teli szerzemény az új szólóalbumon.
"Nem az évszámok a fontosak a kommunizmus esetében sem, hanem az indokok, a motivációk, a logikai rendszer" - a Jobbik IT ismét megemlékezett a kommunista diktatúrák áldozatairól. De milyen üzenete van ennek a jövő generációja számára? Interjú.