Dokumentum van róla, hogy Kósa számított a 800 milliós ajándékra

Ezen már nincs mit szépíteni, saját kézírása a bizonyíték.

A lap birtokába került, nem hivatalos dokumentumon Kósa Lajos édesanyja bankszámlaszámát is megadta, sőt, ezt a fideszes politikus kézírással egészített ki anyja személyes adataival, lakcímével és telefonos elérhetőségével.

Az iratot a kormánypárti képviselő vélhetően azzal a szándékkal készítette, hogy az 1350 milliárd forintos, hiteles közjegyzői okirat szerint Kósa rendelkezésére bocsátandó, németországi "örökséggel" kecsegtető csengeri asszony

a megfelelő helyre utalhassa a Kósa Lajosnénak ígért 2,6 millió eurót, vagyis mintegy 800 millió forintot.

Emlékezetes, hogy az ajándékozási szándékról hiteles közjegyzői okirat is készült; a 2013. szeptember 26-án kelt dokumentum szerint

a "megajándékozottal történt előzetes egyeztetés alapján" a megbízó Kósa Lajosnénak kívánta utalni a pénzt saját bankszámlájáról.

Ebben az okiratban már szerepeltek Kósa édesanyjának banki adatai, amelyek megegyeznek a most nyilvánosságra hozott papíron szereplő számlaszámmal.

A Magyar Nemzet összevetette a dokumentumot az Országgyűlés honlapjára feltöltött képviselői vagyonnyilatkozatokkal, ami alapján megállapítható, hogy valóban Kósa Lajos kézírása szerepel a papíron.

Ezek után hiába ragaszkodik Kósa és a teljes kormánypárti kommunikáció ahhoz, hogy a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter csalás áldozata lett, és a fideszes képviselő nem akarta sem magát, sem családját gazdagítani Szabó Gáborné "örökségéből", a mostani információk egyértelműen cáfolják ezt.

Kósa feleségére is ráírták a 800 milliót

A Fidesz kommunikációja szerint Kósa Lajos minisztert átverte egy csaló, amikor évekig hitegette azzal, hogy egy ezermilliárdos örökség befektetésében vehet részt. Mint kiderült, Kósa Lajosnak a pályázatnyerésben is rendkívül szerencsés édesanyja sem maradt ki az üzletből, ugyanis 800 millió forintot írattak rá egy ajándékozási szerződéssel.