Elszámoltatás: Gyurcsány frakciót kapott, Császy Zsolt pedig otthon van

Minden a helyére kerül.

Császy Zsolt a Sukoró-ügy kapcsán kapott két és félév letöltendőt, azonban hét hónap után már el si hagyhatta a börtönt, és "háziőrizetként működő reintegrációs őrizetre változtatták" a helyzetét.

Ahogy a Facebook-oldalán fogalmazott,

"felszabadulásunk korábbi ünnepén, április 4-én a bíróság helyt adott kérésemnek és április 11-i hatállyal hazaengedett".

Mint ismert, elvileg a Sukoró-ügy szolgált volna arra, hogy megtörténjen az elszámoltatás, és Gyurcsány Ferencet kivonják a közéletből. Ehelyett azonban 2018-2022 között önálló parlamenti frakcióval fogja boldogítani a magyar belpolitikát.

A kétharmad mellett legalább elértük, hogy Gyurcsány önálló frakcióval pozőrködhet a parlamentben

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció nyilvánosságra hozta a 9 (azaz kilenc) fős frakciójának az összetételét.Három mandátumot nyertek meg egyéniben, Hajdu László a XV. kerületben, Oláh Lajos az VI-VII. kerületben, Varju László pedig Újpesten. Rajtuk kívül még ott lesz Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Oláh Lajos, Székely Sándor, László Imre, Gréczy Zsolt és Arató Gergely.

És annyira vicces, hogy a két bejelentés ugyanazon a napon történt. Három nappal a Fidesz újabb kétharmados győzelmét követően.

(Címlap- és borítókép: Gyurcsány Ferenc és Herényi Károly bekíséri a börtönbe Császy Zsoltot - Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)