A megyei közgyűlésből kitiltotta a keresztet a Fidesz, most a kötelező kifüggesztésnek örvendeznek

Bajorországban a napokban törvény született arról, hogy június 1-jétől kötelező lesz a kereszt kifüggesztése a német tartomány valamennyi állami hivatalában. Az egyébként üdvös intézkedésnek a közösségi médiában most a Fidesz-KDNP egyik olyan politikusa örömködik, aki asszisztált hozzá, hogy a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének falára ne kerülhessen ki a Jobbik által szorgalmazott feszület.

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének fideszes elnöke a minap osztotta meg közösségi oldalán a bajor döntésről szóló hírt,

"Na végre!
Isten éltesse Bajorországot!
Kifüggesztik a keresztet..."

kommentárral.

Csupán azért furcsa ez a reakció, mert a nógrádi Jobbik még 2016-ban kezdeményezte, hogy a megyei közgyűlés falára kerüljön ki a kereszt,

ám ezt akkor sem dr. Szabó József megyei jegyző, sem Skuczi nem támogatta.

Az esetről ITT és ITT olvashatnak részletesebben.

Dobrocsi Lénárd, a Jobbik balassagyarmati képviselője portálunknak elmondta, hogy szégyenteljesnek tartja a keresztény jelkép kihelyezésével kapcsolatos fideszes álszentséget és képmutatást.

Elkeserítőnek és felháborítónak nevezte, hogy a kormánypárt politikusainál is ragadós az orbáni technika, nevezetesen, hogy "ne azt nézzék amit mondok, hanem azt amit teszek".

"A nógrádi közgyűlés két évvel a bajorok előtt példát mutathatott volna az európai keresztény értékek megbecsüléséből"

- fogalmazott keserűen Dobrocsi, majd hozzátette: az csak hab a tortán, hogy a kormánypárti frakció vígan tűri, hogy a közgyűlés épületének homlokzatát még mindig kommunista jelképek díszítik.

Üzenik a kormánynak: kommunista jelképek helyett keresztek kerüljenek a hivatalokba

Miközben az Európai Unió nyugati tagállamaiban rendre eltüntetik a kereszteket a hivatalokból, az iskolákból, a közterekről, a munkahelyekről a rosszul értelmezett toleranciára hivatkozva, aközben Magyarországon ezzel ellentétes igények kerülnek előtérbe. „Helyezze ki a keresztet a Nógrád Megyei Közgyűlés a használatában lévő helységekben" - erre tett javaslatot Havasiné Molnár Erzsébet Nógrád Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője és Dobrocsi Lénárd a párt választókerületi elnöke.