"A magánlakás, az otthon védelme mindenkit megillet"

A kormány végre fellép egy súlyos kérdésben.

Gulyás Gergely újdonsült kancelláriaminiszter a Echo TV stúdiójában elárulta: az "otthon védelme" is része lesz az alaptörvénynek. Szerintük ugyanis a magánlakás, az otthon védelme mindenkit megillet, mert mint mondta:

"A magánlakások előtti tüntetések időszakát érdemes befejezni"

Szerintük egy közszereplő (értsd: politikus) háza előtti tüntetés "a szomszéd, a hozzátartozó jogát sérti".

Szerintünk is nagyon fontos az "otthon védelme", mint elv.

Csakis üdvözölni lehet a politikus kijelentését, hiszen ebből máris következik, hogy

a kilakoltatások előtt álló 100 ezer embert is ugyanilyen vehemenciával védi majd meg Gulyás Gergely és a Fidesz.

Ugye.

Letelt a kilakoltatási moratórium: 100 ezer ember kerülhet utcára

Április 30-án lejárt a meghosszabbított, téli kilakoltatási moratórium, a legtöbb család már meg is kapta a lakása elhagyása felszólító határozatot. A szakértők szerint idén 35-38 ezer kilakoltatásra kell számítani, ami közel 100 ezer ember lakhatási válságát idézheti elő - számolt be az ATV. Nem baj, de legalább nem jönnek a migráncsok...

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.