Egy régi és egy új társelnök az LMP élén

A botrányok után vajon nyugalom jön a zöldpárton belül?

Az LMP kongresszusának döntse értelmében Szél Bernadett és Keresztes László Lóránt lett a párt két társelnöke. Az elnökség titkára Kanász-Nagy Máté lett – tájékoztatta az MTI-t Halász Ambrus kommunikációs igazgató. Elmondta azt is: az elnökség további hat tagját is megválasztják szombaton. 

A kongresszus dönt az Országos Politikai Tanács tagjairól, valamint az etikai, a fegyelmi és a pénzügyi ellenőrző bizottságairól is, elképzelhető azonban, hogy ezekről csak vasárnap szavaznak a kétnapos rendezvényen.

Mint ismert, az ökopárton belül – pestiesen szólva – áll a bál, a vezetés beleegyezése nélküli visszalépések, Sallai R. Benedek és Hadházy Ákos ügyei sem tettek jót a megítélésüknek.

Szél előző társelnöke, Hadházy Ákos a fegyelmi bizottság döntése szerint két évig semmilyen tisztséget nem viselhet, mert a párt tájékoztatása nélkül egyeztetett a szocialistákkal. Hadházy a határozatot „kommunista szellemiségűnek” nevezte.

Hadházyt minden pártbeli tisztségtől eltiltotta az LMP két évre

Hadházy Ákos volt társelnök két évig semmilyen tisztségért nem indulhat a pártban - írja a hvg.hu.

Rosszabbul járt Sallai R. Benedek. A volt képviselő tettlegességig fajuló vitába keveredett Hadházyval, ami miatt ki is zárták őt az LMP-ből.

Az LMP fegyelmi bizottsága kizárta a pártból Sallai R. Benedeket

Az LMP fegyelmi bizottsága kizárta a pártból Sallai R. Benedek volt országgyűlési képviselőt a Hadházy Ákossal való konfliktusa miatt - értesült a kormánypárti PestiSrácok.hu. Mint ismert, Hadházy tettleges becsületsértés és garázdaság miatt rendőrségi feljelentést tett, miután Sallai állítólag lelökte őt a székéről az LMP áprilisi fegyelmi tárgyalásán.