A Google kiszáll a Pentagon drónháborújából

A dolgozóknak elegük lett abból, hogy a mesterséges intelligenciát háborús célokra használják.

A Google alkalmazottai még tavasszal indítottak petíciót, amit több mint négyezer munkavállaló alá is írt, annak érdekében, hogy a Google ne dolgozzon tovább a Pentagonnal – szúrta ki a hvg.hu a Gizmodo beszámolóját.

A forradalom célt ért, a vezetőség bejelentette, nem hosszabbítják meg a védelmi minisztériummal 2019-ben lejáró szerződést.

A Google segített a hadsereg drónjait hatékonyabbá tenni a célpontok beazonosításánál, de az alkalmazottaknak elegük lett a „háborús kereskedésből”. A Project Maven névre hallgató együttműködés során a mesterséges intelligencia felhasználásával azonosítottak objektumokat és embereket.

A Google nem csak befejezi a közös munkát a Pentagonnal, hanem etikai kódexet is készít arra vonatkozóan, hogy mire lehet használni az MI-t.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.