Őrületes dráma: a 90. perc után kapott két góllal esett ki a címvédő Németország

Erre azért senki se számított. 

z első percekben nem rohanta le ellenfelét a német csapat, de utána nagy mezőnyfölényt alakított ki és többször eljutott a rivális tizenhatosáig. A folytatásban a védekezésre és ellentámadásokra berendezkedő dél-koreaiak is magukra találtak, adódott helyzet előttük is. A 19. percben Dzsung szabadrúgásánál Neuer kiejtette a kezéből a labdát, de gyorsan javított, elütötte a berobbanó Szon elől. A félidő második felében is gyakorlatilag végig a németeknél volt a labda, de a dél-koreaiak szervezetten védekeztek, többször belevetődtek lövésekbe, illetve a német befejezésekből hiányzott a határozottság.

A szünet után előbb Goretzka, majd Werner hagyott ki nagy helyzetet, miközben a csoport másik mérkőzésén a svédek megszerezték a vezetést a mexikóiak ellen. Az ekkor már kiesésre álló németek egyre elkeseredettebben támadtak, küzdöttek, de görcsösen játszottak, többször pontatlanul passzoltak. Bár közben a svédek növelték előnyüket, ettől a németek helyzete nem változott, egyetlen, győzelmet jelentő góllal meglett volna számukra a továbbjutás. De sehogy se jött össze, sorra maradtak ki a helyzetek. A németek lelkiállapotát jól érzékeltette, hogy a hajrában Hummels az ötösön nem volt képes százszázalékos helyzetben a kapuba fejelni, csak vállal találta el a labdát.     

Aztán a ráadásban, a 93. percben egy szöglet után Kim közelről a német kapuba lőtt.

Előbb les miatt nem adta meg a játékvezető, de aztán videózást követően mégis középkezdést mutatott. A német ezt követően összeomás villámgyors volt, pedig rettenetesen igyekeztek. Alig három perccel később érkezett a mindent eldöntő gól.

Ekkor már a kapus, Manuel Neuer is felment a német támadáshoz, de a dél-koreaiak megszerezték a labdát, előrevágták, a saját térfeléről indult Szon utolérte, és közelről bepasszolta a kapuba.

A címvédő németek így a csoport utolsóiként estek ki. Özilék számára svány vigasz, de ettől még tény:

zsinórban ők a harmadik világbajnoki címvédők, akik a követező vb-n már a csoportkör után hazamennek.

2010-ben az olaszok, 2014-ben pedig a spanyolok jártak ugyanígy.

Az F csoport végeredménye:

1. Svédország         3  2  -  1  5-2  6 pont - továbbjutott
2. Mexikó             3  2  -  1  3-4  6 - továbbjutott
3. Koreai Köztársaság 3  1  -  2  3-3  3 - kiesett
4. Németország        3  1  -  2  2-4  3 - kiesett

(Fotó: FIFA Facebook)