Régi vágású kereszténydemokrácia: leszavazták, hogy az otthon ápolók legalább minimálbért kapjanak

Szégyen. 

A büdzsében ez mindössze

hatmilliárdos, nagyjából félstadionnyi tétel lett volna - ám a régi vágású KERESZTÉNYdemokráciát építő fideszesek ezt is sokallták. 

Körülbelül 45 ezer ember ápolja otthon Magyarországon a hozzátartozóját,

akik maximum 52 ezer forint ápolási díjat kapnak havonta, mely az emelt családi pótlékkal együtt is csak 75 ezer forint.

Egy héttel ezelőtt a Parlament előtt demonstráltak az érintettek, hogy felhívják a figyelmet a tarthatatlan helyzetre.

„Ők nem mehetnek szabadságra, nem lehetnek betegek, az év 365 napján dolgoznak"

Ma kezdődik a költségvetés általános vitája az országgyűlésben, ehhez kapcsolódva tartott demonstrációt a Kossuth téren a Cseve Csoport, a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület és az aHang, akik az otthoni ápolás munkaként való elismeréséért küzdenek. A Jobbik 2010 óra nyújt be módosító javaslatot az országgyűlésnek, hogy a mindenkori minimálbér összegére emeljék fel az ápolási díj összegét.

A Jobbik 2010 óta számos alkalommal javasolta, hogy a  a mindenkori minimálbér összegére emeljék fel az ápolási díj összegét.

A KERESZTÉNY-nemzeti kormánytöbbség ezt minden alkalommal leszavazta.

Stummer János jobbikos képviselő hétfőn az Országgyűlésben szegezte a kérdést a kormánynak, meddig tartják még vállalhatónak, hogy a szeretteiket az év minden napján ápoló emberek

„negyedannyi ápolási díjat kapnak, mint az önök benzinköltsége”  

Rétvári Bence, KERESZTÉNYdemokrata államtitkár válasza alpári, olcsó személyeskedésben és szemérmetlen öndícséretben merült ki.

„Az otthon ápolók negyedannyi ápolási díjat kapnak, mint az önök benzinköltsége"

Stummer János jobbikos képviselő a családtagjaikat otthon ápolók mellett emelt szót a parlamentben. A sérült hozzátartozóikat otthon ápolók havonta maximum 52 800 forintot kapnak ápolási díj gyanánt, „negyedannyi ápolási díjat kapnak, mint az önök benzinköltsége" - mondta a jobbikos politikus a kormánypárti képviselőknek.