2018. 07. 17. 12:37

Mbappé sem tartja meg a vébén keresett pénzt, beteg gyerekeknek adja

Nem csak a horvát Ante Rebic jeleskedett az adományozásban, mikor visszafizette a szülőfaluja összes lakosának hitelét. A francia válogatott fiatal sztárja, Kylian Mbappé már a világbajnokság előtt bejelentette, hogy a tornán keresett pénzt jótékonysági célokra ajánlja fel. Most kiderült, mennyi is az annyi.

A 19 éves focista a Premiers de Cordée nevű szervezetnek ajánlotta fel bevételét, ami beteg gyerekeknek biztosít sportolási lehetőséget.

A franciák egyik legjobbja nem fogadja el a pénzt a válogatottságért: „a haza képviseletéért nem jár fizetség"

A 19 éves csatár a meccsek után járó 17 ezer fontos díjat és minden további prémiumot jótékony célra ajánl - írja a 444 a Sun alapján. Mbappé úgy látja, nem jár fizetség azért, ha a hazáját képviseli.A prémiumot a Premier de Cordees mozgássérült fiatalok sportolási lehetőségeivel fogalkozó alapítványhoz juttatja el, a meccsdíjat viszont mindig más szervezetnek adja.

Miután Franciaország megnyerte a világbajnokságot Mbappé 500 ezer dollárral, azaz kb. 138 millió forinttal térhetett haza.

Ez a pénz megy most a szervezet számlájára.

A CNBC szerint a játékos meccsenként kb. 22300 dollárt keresett, majd kapott a francia futballszövetségtől egy 350 ezer dolláros bónuszt is, így jön ki a félmillió dollár.

A horvát válogatott sztárja visszafizette szülőfaluja összes lakosának hitelét

Rebic egy Split melletti faluban (Imotski) nőtt fel, édesanyja jogi asszisztensként, édesapja buszsofőrként dolgozott. 19 évesen került Olaszországba, de karrierje nehézségekbe ütközött: 2013 óta a Fiorentina három klubnak is kölcsönadta (Hellas Verona, RB Leipzig, Frankfurt), végül utóbbi klubban töltött második szezonja hozta meg az áttörést, nyáron az Eintracht élt is 2 millió eurós opciós vásárlási jogával, ha úgy akarják, a vb után szép haszonnal adhatnak túl rajta.