Kínos döntetlent játszott az Eb-n a férfi vízilabda-válogatott

Legalább a csoport második helye meglett.

Férficsapatunk a Grúzia elleni könnyű győzelemmel kezdte az Európa-bajnokságot, de az olaszok elleni zakó alkalmával már látszott, hogy vannak problémák. Ezután következtek a németek, akik az olaszoktól 14-1-re kaptak ki, elvileg papírforma magyar győzelemnek kellett volna következnie.

Ami a mai délutánon rendkívül messze volt a valóságtól.

Az első negyedben realizálhattuk, az olaszoktól kapott pofon akkora volt, hogy még mindig szédül tőle a csapat: az első negyedben nem lőttünk gólt, szerencsére a németek is csak egyet. Schenkel bravúrosan védett, de a magyar támadások is lassúak voltak.

A második negyedben sem volt sokkal jobb a helyzet, de azt legalább mi hoztuk el 1-0-al. A nagyszünet után megszereztük a vezetést, jött az egyenlítés is, és még egyszer ez a forgatókönyv. Itt már a kapus, Vogel Soma volt a legjobb játékosunk, ami sokat elárul a teljesítményről.

A záró menet 3-3-as állással indult, Kovács Gergő kapufa, Marko Stamm bombagól, vezettek a németek. Pohl Zoltán egyenlített, a többit inkább hagyjuk, 4-4 a vége, csoportmásodikként mentünk tovább.

A nyolc közé jutásért a holland-török meccs győztesével játszunk.

(fotó: waterpolo.hu)