Régi-új Fidesz-nóta: a Jobbik balliberális, mert mi azt mondjuk

A Figyelő munkatársa "szakért".

Deák Dániel az M1-en úgy fogalmazott: a Jobbik vezetése nem vonta le az április 8-i országgyűlési választás tanulságait, és tovább folytatja azt a néppártosodásnak nevezett irányvonalat, amelynek köszönhetően csökken a párt támogatottsága.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, Sneider Tamás Jobbik-elnök kedden bejelentette, hogy a legerősebb ellenzéki párt szeptembertől új stratégia mentén képzeli el a jövőbeli politikai küzdelmeket, de továbbra is szociális nemzeti néppártként határozza meg magát.

A pártelnök szerint a Jobbik nagyobb hangsúlyt fektet majd a szabadságjogok védelmére és az embereket sújtó, lopakodó gazdasági megszorítások elleni küzdelemre.

Ám a nemzeti politizálás és a jobboldali pozíció feladásáról szó sem volt, ahogy - a politikai pályafutásán több pálfordulást is levezénylő Fidesz hazugságaival ellentétben - Vona Gábor idején sem ezt jelentette a folyamat.

Deák Dániel azonban - igazodva az Orbán Viktor által Tusványoson kijelölt irányvonalhoz és ellenségképhez - mindenáron el akarta hitetni a nézőkkel, hogy a Jobbik "balliberális kampányba" fog, ami szerinte azt mutatja, hogy a párt végleg szakítani akar nemzeti jobboldali identitásával és már a balliberális oldalon keres magának helyet.

Politikai éleslátását elnézve Deák úrnak valóban lenne mit keresnie:

minimum egy szemüveget, de egy új szakma mellett is nyomós érvek szólnak...

Új stratégia mentén kezd politizálni a Jobbik

Politikai törvénykezésSneider szerint a szabadságjogokat sérti az új gyülekezési törvény, valamint a politikai irányvonalhoz sorolja azt is, hogy a Magyar Tudományos Akadémia kutatási pénzeit minisztériumi felügyelet alá csoportosítják.A pártelnök szerint az elmúlt nyolc évben már megszokott szabadságjogok szűkítése folytatódott, sőt, szintet is lépett, ami az állampolgárok szempontjából semmiképpen sem örömteli fejlemény.