Mészáros Lőrinc nem bevásárolni megy az ALDI-ba

Hanem bizniszel velük.

A Mészáros Lőrinc felcsúti oligarcha többségi tulajdonában levő Appeninn Holding ma bejelentette, hogy 513 millió forintos vételáron megvásárolt Miskolcon egy kereskedelmi fejlesztésre alkalmas ingatlant. Emellett szerződést kötött további két ingatlanra Egerben és Biatorbágyon. A társaság közleménye szerint, melyet a 24.hu idéz, három ingatlannal kapcsolatban az Appeninn hosszú távú bérleti szerződésekről tárgyal az ALDI-val.

Miskolcon már áll egy felépítmény az ingatlanon, ezt a kiskereskedelmi áruházlánc saját beruházásban építi át áruházzá, majd bérbe veszi Mészároséktól. A másik két ingatlanon az Appeninn épít áruházat, hogy azt hosszú távon adja bérbe. Az Appeninn a közelmúltban tette közzé növekedési stratégiáját, amelynek egyik jelentős eleme kiskereskedelmi ingatlanok fejlesztése Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban. A most bejelentett ügylet szerves része ennek a fejlesztési stratégiának.

A portál emlékeztet, Mészáros Lőrinc az Appennin Holding Nyrt.-ben tavaly augusztus 25-én szerzett tulajdont, majd december 20-án többségi tulajdonos lett.