Felvásárolják a magyar fővárost a kínaiak

Többet költenek ingatlanra, mint a magyarok.

A legmagasabb vételárat kínálják a kínai vásárlók a budapesti ingatlanokért – írja a Menedzsment Fórum a Duna House elemzésére hivatkozva. Ugyanakkor a Vietnámból érkező vevők is megadják a módját az ide településnek. A Kínából érkezők tavaly átlagban 41,4 millió forintot szántak az új otthonra, ez több, mint a magyarok által vásárolt lakások átlagára.

Lélekszám szerint is jelentős a kínai jelenlét a magyar ingatlanpiacon: a németek után ők a legjelentősebb felvásárlók, de míg a nyugat-európai ország polgárai inkább a vidéket preferálják, a kínaiak jellemzően a fővárosban keresnek lakást, házat.

„Az Ázsiából érkező vevőink kifejezetten szeretik a budai II. kerület egyes családi házas részeit, a pesti oldalon pedig a XVI. kerületben is bőven tudnak válogatni a kifejezetten nagy családi házak közül. Amennyiben lakhatásuk mellett befektetésként is szeretnének vásárolni, akkor már ők is inkább a belváros felé veszik az irányt és ott keresnek kisebb-nagyobb lakásokat” – nyilatkozta Hegedűs László, a Duna House hidegkúti irodájának vezetője. Hozzátette, a keletiek bátran hagyatkoznak megérzéseikre, és az alku során is merészebbek a magyaroknál.