Tovább küzd a Jobbik a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáért

Korábban a családügyi államtitkár élesen elutasította a lehetőséget.

Varga-Damm Andrea, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Jobbik már hat éve tartja napirenden ezt a kérdést. Emlékeztetett: az intézkedés segítséget nyújthatna abban, hogy a nehéz munkakörülmények között dolgozó férfiak hosszabb életet élhessenek. 
    
A legfrissebb statisztikák szerint már nem csak az 55-59 éves, hanem a 40-45 éves korosztályban is háromszor annyi férfi hal meg, mint nő - jegyezte meg.
    
A Jobbik politikusa szerint a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazása az első évben 40 milliárd forintos állami kiadást jelentene, ami a későbbi években a 150 milliárd forintot is elérhetné. Ez azonban nem jelentene gazdasági, illetve társadalmi krízist, azért sem, mert csak a jövő évi büdzsében 640 milliárd forint társadalmilag haszontalan kiadás található - mondta.

És hogy mi erre a hatalom válasza?

Novák Katalin családügyi (!!) államtitkár egyenesen megmondta:

"Ha a férfiaknak és a nőknek is bevezetnénk a nők 40-t, vagy akkor a férfiak 40-t, akkor az annyit jelentene, hogy jelentősen lecsökkentenénk a nyugdíjkorhatárt. Lehet ez a Jobbiknak a programja, én ezzel nem tudok egyetérteni, semmilyen módon nem megalapozott, és nem támogatható."

A férfiaknak nem jár negyven év munka után a nyugdíj

Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján az N1TV kérdésére azt mondta:"Ha a férfiaknak és a nőknek is bevezetnénk a nők 40-t, vagy akkor a férfiak 40-t, akkor az annyit jelentene, hogy jelentősen lecsökkentenénk a nyugdíjkorhatárt. Lehet ez a Jobbiknak a programja, én ezzel nem tudok egyetérteni, semmilyen módon nem megalapozott, és nem támogatható."