Elon Musk továbbra is gyerekerőszakolónak tartja a thai gyerekeket mentő brit búvárt

Júliusban az egész világ azon izgult, hogy sikerül-e kimenteni a barlangból a bent rekedt thai gyerekekből álló focicsapatot. A mentésbe a búvárok mellett beszállt napjaink Tony Strarkja, a Tesla és a Space X vezérigazgatója, Elon Musk is, aki végül kínos konfliktusba került az egyik mentésben részt vevő brit búvárral.

Elon Musk miután a brit búvár keményen beszólt neki, nem volt rest Twitteren pedofilnak nevezni Unsworthot. A férfi ekkor perelni akart, de a nagy felháborodást követően Musk bocsánatot kért tőle, így elállt az ötlettől.

Úgy tűnt elülni látszik a dolog, de kedden a Buzzfeed publikált két e-mailt a Tesla-vezértől, melyekben seggfejnek nevezi az újságírót, aki a történettel foglalkozott, és további vádakat fogalmaz meg a brit búvárral szemben.

Ezek szerint Unsworth az elmúlt 30-40 évben rendszeresen utazott vagy élt Thaiföldön, ahová azért költözött, hogy a gyerekkereskedelemről híres Chiang Rai városában egy 12 éves gyerekmenyasszonyt szerezzen.

A Buzzfeed utánament a dolognak, de nem találtak bizonyítékot Musk állítására. Unsworth ismét perelni akar, ám most Musk nem visszakozik, azt mondta, hogy reméli valóban beperli őt a búvár és a sajtó nem véd tovább gyerekeket megerőszakolókat.

Hogy mennyi a valóságtartalma Musk állításainak, egyelőre nem tudni. Vagyoni helyzetéből kiindulva nem eshetett nehezére akár egy magánnyomozót felbérelni, hogy kiderítse a férfi hátterét, azonban az elmúlt időben mintha a vasember nem lenne önmaga és meggondolatlanul nyilatkozgatna össze-vissza. Legutóbb azért estek a Tesla-részvények, mert Musk bejelentette, hogy sikerült tőkét biztosítania ahhoz, hogy cégét a tőzsdéről kivigye, miközben erről szó sem volt.