A Városliget az új vizes vb: ma 40 millióval drágult

Az Olof Palme Házat kell újratervezni, ezt kérte a miniszteri biztos.

Az Olof Palme Ház rekonstrukciójának áttervezése címén 82,4 millió forint helyett 122 millió forintot számlázhat ki a tervezőiroda – derül ki az uniós közbeszerzési értesítő mai számából. A hirdetményből kiderül, az újabb körülmények, melyeket „ajánlatkérő kellő gondossággal eljárva nem láthatott előre”, belsőépítészetileg azt takarja, hogy Baán László miniszteri biztos az Olof Palme Házat Millennium Házaként pozicionálná, egy ehhez kacsolódó, Budapest aranykorát bemutató interaktív kiállítás lenne ennek középpontja.

Változna továbbá az épület energiaellátása, emiatt a külső közműveket is szükséges áttervezni, valamint a hűtési-fűtési rendszerre és kapcsolódó gépészeti berendezésekre is újratervezés vár.

Az Olof Palme Ház rekonstrukciós munkálataira kiírt közbeszerzést a Tiborcz István baráti köréhez sorolt Szeivolt család vállalkozása, az Épkar Zrt. nyerte meg 3 milliárd forintos ajánlattal.

Ma is közbeszerzős napja van a Tiborcz-Mészáros-érdekkörnek

Szeivolt István cége, az Épkar Zrt. újíthatja fel a városligeti, meglehetősen elhanyagolt állapotban álló Olof Palme-házat. Szeivolték közismerten jó kapcsolatban állnak Orbán Viktor vejével, Tiborcz Istvánnal, olyannyira, hogy fotó is készült arról, ahogy a Szeivolt házaspár megérkezik Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjére.