Tarlós népszerűbb a Fidesznél is, Orbán újra őt akarja

A budapestiek 45 százalékának szavazatában is biztos lehet.

Szerda délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke felkérte Tarlós István főpolgármestert, hogy a következő önkormányzati választáson induljon el ismét a főpolgármesteri tisztségért. A kormányfő ezt szerdán Budapesten, a Városházán jelentette be, miután tárgyalt Tarlós Istvánnal. (Frissítés)

Tarlós közölte: Orbán Viktor felkérésére elvállalja a jelölést és a 2019-es önkormányzati választáson való részvételt.

Egy régi klasszikus:

 
Ami szinte semmit nem javult:
 

Budapestnek jól áll a távolság

Budapestnek jól áll a távolság. Budapestnek nagylátószög, hegytető, lenyugvó nap kell. Mert Budapest amennyire szép egy távoli fotón a hídjaival, parlamentjével, hegyeivel, pont annyira ronda közelről. Sajnos, ez van.Valamiért az az alapvető igényesség hiányzik Budapestből, hogy részletekben is szép legyen, ne csak fejezetekben.

A Nézőpont Intézet a kormánypárti Magyar Időknek készített felmérése szerint Tarlós István 11 százalékponttal népszerűbb, mint a Fidesz, és a regnáló főpolgármester legalább 45 százalékot szerezne egy most vasárnap tartandó önkormányzati választáson.

A mérés szerint az ellenzék rendkívül fragmentált a fővárosban, a legerősebb kormányellenes párt a Momentum Mozgalom (10 százalék), őt követi a Demokratikus Koalíció (9 százalék), illetve a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Jobbik (8-8 százalék), az MSZP és a Párbeszéd 6-6 százalékon áll a fővárosban, az LMP pedig 5 százalékot szerezne.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2018. szeptember 5-10. között készült 800 fő telefonos megkérdezésével.