Orbán Viktor kitüntetést adott át az őt reptető milliárdosnak

Mert megérdemli.

Csütörtök este tartotta a NER-krémje a Figyelő TOP200 díjátadó gáláját a Várkert Bazárban, ahol Orbán Viktor miniszterelnök a legjobb magyar vállalat díjával tüntette ki a Market Zrt.-t, Garancsi István cégét — erről 24.hu számolt be L. Simon László Facebook-bejegyzése nyomán.

Garancsi István az a vállalkozó, akinek 17 milliárd forint értékű bérelt magángépén repült Orbán Viktor a Mol-Vidi meccsére.

A repülőzés miatt a Jobbik országgyűlési képviselője, Pintér Tamás hivatali vesztegetés és a hivatali vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt nyújtott be feljelentést az ügyészséghez, ami jelenleg elbírálás alatt áll.

Be is futott egy újabb megbízás az Orbánt reptető vállalkozóhoz

Garancsi egyik fő cége, a tavalyi év során bevételeit 20 milliárd forinttal növelő és a profitját megháromszorozó, építőiparban jeleskedő Market Építő ismét hatalmas megbízáshoz jutott. Több mint 25 milliárd forintból épülhet multifunkciós sport- és rendezvénycsarnok Székesfehérváron, miután az önkormányzat meghívásos közbeszerzési eljáráson kiválasztotta a nyertes ajánlattévőt, számol be az MTI.

(Borítókép: Orbán Viktor a Figyelő TOP200 díjátadó gáláján, Fotó: L. Simon László/Facebook)