Mirkóczki: Ezek után nem tudok elképzelni olyan szituációt, amit ne tudnánk túlélni

Fotó: Béli Balázs/Alfahír

A keddi bejelentés után péntek délelőtt tartotta meg első Rágalominfóját a Jobbik, amit azért hoztak létre, hogy ott választ adhassanak a kormányközeli média összes rágalmára, hazugságára, ahelyett, hogy az újságírók ilyen irányú kérdésekkel vernék szét a párt valóban fontos témákról szóló sajtótájékoztatóit.

Ha a Rágalominfó sikerét időben lehet mérni, mindenképpen eredményesnek mondhatjuk a kezdeményezést, ugyanis Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő és Szilágyi György, a párt szóvivője másfél órán keresztül válaszolt a megjelent újságírók kérdéseire.

Az előzetesen várt sajtóorgánumok tiszteletüket is tették. A Jobbik belső ügyeiről és a távozó tagok rágalmazásairól frappáns és kevésbé frappáns kérdésekkel állt elő a HírTV, az Echo TV, az M1, a Pesti Srácok és a Magyar Idők.

Mirkóczki Ádám elmondta, hogy azért is nagyon fontos, hogy tisztázzák az ilyen ügyeket, mert a kormánypárti sajtó részéről a rágalmak folyamatosan jelen vannak és eljutnak az emberekhez, de az, amikor bíróság előtt születik egy ítélet arról, hogy egy sajtóorgánum hazugságot állított már nem kap akkora médiavisszhangot.

A Jobbik kommunikációs igazgatója kijelentette, hogy a büntetőjogi kategóriába eső rágalmak miatt továbbra is feljelentést fognak tenni, ahogy tették azt korábban is, és már 150 megnyert sajtóper bizonyítja az igazukat.

Elmondta továbbá, hogy a frakcióból nem számítanak több kilépőre, és hogy az ellenük irányuló támadások csak még inkább összekovácsolták a közösségüket, ami majdnem 13 ezer tagot számlál és a választókerületi jegyzőkönyvek bizonyítják, hogy ennek legnagyobb része aktív.

"Ezek után nem tudok elképzelni olyan szituációt, amit ne tudnánk túlélni" 

- jelentette ki a politikus, aki arra a felvetésre, hogy nem kellene-e önkritikát gyakorolniuk azt felelte, hogy megtették és arra jutottak, hogy "óriási hibát követett el a Jobbik mindenkori vezetése" a humánpolitikájuk tekintetében, aminek most élik következményeit.

A Rágalominfót minden pénteken ketten tartják majd, a párt egyik szóvivője és egy képviselő.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)

sss
2019. június 25. | 19:33
""
sss
2019. június 25. | 14:28
Balogh István Szilveszter
sss
2019. június 25. | 19:33
""
sss
2019. június 25. | 14:28
Balogh István Szilveszter
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Eszes Ádám

Friss

sss
2019. június 25. | 17:59
Az elnök szerint pártja nem dughatja homokba a fejét.
sss
2019. június 25. | 11:28
Tíz- és százmilliós profitot zsebelhetett be a Fidesz-közeliként elkönyvelt zenészek közül Nagy Feró, Ákos és Mága Zoltán is.
sss
2019. június 25. | 11:13
A miniszter szerint a kormánynak nem érdeke az a lejáratás, amit egyébként a kormánymédia indított el.
sss
2019. június 25. | 10:06
A kaszinókoncessziók kiváltságos birtokosai minden eddiginél nagyobb, 4,6 milliárd forintos ajándékot kaptak a kormánytól.