Elítélték a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját

Elítélték a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatóját

Az intézmény hasonszőrű nevelője felfüggesztettet kapott.

Nyolc év fegyházat kapott a bicskei gyermekotthon volt igazgatója, másfél év három évre felfüggesztett szabadságvesztést pedig az intézmény egyik nevelője, akik 2004 és 2016 között szexuálisan kihasználtak több, az otthonban élő fiúgyereket. V. János elsőrendű vádlott legalább tíz, K. Béla másodrendű vádlott pedig négy gyereket zaklatott

kihasználva a gondozásuk alatt álló kiskorú sértettekkel fennálló alá-fölérendeltségi viszonyukat

– olvasható a vádiratban.

Az igazgatót véglegesen eltiltották minden foglalkozástól, amivel tizennyolc év alattiakkal kéne foglalkoznia.

A szerdai ítélethirdetésről az Index számol be, hozzátéve: a tárgyalás nagy része a kiskorú érintettekre tekintettel zártan folyt, a sajtót csak a vádirat-ismertetésre és az ítéletre engedte be a bíróság.

A bíró az igazgató személyiségét éretlennek és nárcisztikusnak írta le, a nevelőt pedig infantilisnek, akinél megjelenhet a szadomazo viselkedés. A portál azt írja, a pszichológus az igazgatóról megállapította, hogy heteroszexuális, de a bíró szerint ez nem zárja ki a hajlandóságot a bűncselekményekre. Az intézetvezető végig tagadta a vádakat, ő simogatásban és ölelésben nem látott semmi rosszat.

A botrányt az RTL Klub Házon kívül című műsora tárta fel még 2016 őszén, amikor két, azóta felnőtt fiatal arccal és névvel nyilatkozott a riportműsornak: mint mondták, az igazgató támogatásért, szeretetért, pénzért, laptopért, nyaralásért cserébe szexuális viszonyt tartott fenn velük. Az Emmi a tudomásszerzést követően azonnal felfüggesztette az igazgató munkaviszonyát. A riport hatására 2017 augusztusában megtörtént a vádemelés.

A volt igazgató Bicske díszpolgára, valamint a rangos gyermekvédelmi Bárczy-díj birtokosa, amit a botrány kipattanása előtt, 2016 nyarán kapott meg. Az Index emlékeztet, 2011-ben már indult egyszer nyomozás ellene, szintén azért, mert több gyerek szexuális visszaélésekkel vádolta. Akkor a nyomozást bizonyítékok hiányában egy év után megszüntették.