A kormánybiztos cégétől bérel ingatlant a kormány

Az agrártárca fizet Schmidt Máriáéknak.

Schmidt Mária kormánybiztos családi cége, a Pió-21 Kft. a fő részvényese annak a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-nek (BIF), melytől irodaházat bérel az Agrárminisztérium arra az időre, amíg a tárca Kossuth téri épületét felújítják, de legalább 2022-ig – derítette ki a HVG. Az irodaház a Belváros központjában, közvetlenül a Vigadó mellett található. A BIH tavaly novemberben jelentette be, hogy megvásárolta az ingatlant, ahogy az övék a nem messze található Aranykéz Parkolóház is, ahol ugyancsak parkolóhelyeket bérelt az agrártárca az „állami vezetői gépjárművek”, valamint a minisztériumi autók részére. Utóbbit a lap egy birtokukba került minisztériumi körlevélre hivatkozva állítja.

A portál kikérte a bérleti szerződést a minisztériumtól, akik őket a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósághoz (KEF) irányították.

Schmidt Mária fia, Ungár Péter LMP-s képviselő, aki kisebbségi tulajdonosa a Pió-21 Kft.-nek, azt nyilatkozta, a családi cégben kisebbségi tulajdonos, a cégvezetésnek nem része, a döntésekben semmilyen szinten nem vesz részt.